Orion otevírá svůj Ateliér: Čokoládovou dílnu, kde si můžete vyrobit vlastní čokoládu

Na pražském Jungmannově náměstí otevřel první Orion Ateliér – místo, kde si může návštěvník přijít vytvořit svou vlastní čokoládu.

Historie Orionu se začala psát před více než 120 lety. Není Čecha, který by značku neznal a neměl s ní spojené emoce z dětství. Před dvěma lety se otevřely dveře dočasné čokoládové dílny v partnerských kavárnách na několika místech v České republice, ve kterých se testoval nový koncept expanze značky, jenž se ve výsledku velmi osvědčil. Nyní značka Orion otevřela v Praze v blízkosti Václavského náměstí místo pro všechny milovníky čokolády i kreativity.

 „Značka Orion vznikla v Praze, kde se celé minulé století produkty s emblémem modré hvězdy vyráběly. Dnes se produkuje v továrně Zora v Olomouci. Nicméně, od dubna 2019 bude čerstvou čokoládou Orion opět vonět i pražský Můstek. Je to jen kousek od Národní třídy, kde se Orion čokoláda prodávala v době zakladatele značky, pana Maršnera,“ uvádí Lucie Klusáková, manažerka projektu čokoládového Orion Ateliéru a dodává: „Nově otevřená prodejna a výrobna čerstvých výrobků hrdě navazuje na naši historii a původ značky. Moderní interiér Ateliéru se pyšní prvky české kubistické architektury a nápaditý design čerpá inspiraci v legendárních obalech prvorepublikového malíře, autora hvězdy loga Orion, pana Zdenka Rykra.“

V Orion Ateliéru bude přední český čokolatiér a cukrář Martin Pokorný připravovat základ pro jemnou tabulkovou čokoládu obsahující 68 % kakaa.  Čokoláda byla vytvořena na míru české chuťové preference.

„Čokoládu si návštěvník Ateliéru bude moct sám dochutit a ozdobit libovolnými přírodními ingrediencemi, jako jsou vybrané druhy oříšků, kousky pražených kakaových bobů, brusinky či mrazem sušené maliny. Při každé návštěvě si bude moct vyzkoušet nové kombinace či zajímavé sezónní ingredience. Dokonalý vzhled vlastní vyrobené čokolády pak dokreslí i jeden z luxusních obalů s rukopisem Zdenka Rykra, které zde nabízíme. Dozdobit si vlastní tabulku můžou návštěvníci i čerstvou květinou,“ uvádí Lucie Klusáková.

Kromě tohoto jedinečného sladkého zážitku zde budou pod rukama mistra čokolády vznikat i další čerstvé čokoládové výrobky: luxusní pralinky, hravá lízátka či plné kornouty lámané čokolády. Než se zákazníkovi tabulka vychladí a dárkově zabalí, může si dopřát horkou čokoládu z čerstvého napěněného mléka nebo šálek kávy Nespresso. Ochutnat může i zákusky, jako jsou čokoládové muffiny či brownie.

„Orion Ateliér pro nás není jen prodejna čokolády. Je to místo, kde se přímo setkáme s našimi spotřebiteli. Můžeme jim naslouchat, inspirovat se a plnit jejich přání, a přinést jim tak výrobky, kde se pojí světové trendy s typicky českou kreativitou, přizpůsobené naší lokální chuti. Zákazníci se tu seznámí se značkou všemi smysly, což není v běžné prodejně možné. Můžou ji nejen ochutnat, ale vidět také proces výroby, sáhnout si i přivonět. Je to pro nás tedy i důležitý marketingový nástroj, jak ukázat kvalitu naší čokolády, kterou vyrábíme v Olomouci a seznámit zákazníka s historií značky,“ doplňuje Lucie Klusáková.

Kromě běžného provozu se budou v prodejně organizovat i pravidelné workshopy, kde se účastníci naučí správně pracovat s čokoládou, nebo si sami vyrobí pralinky či dutou velikonoční figurku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.