Cetelem usnadnil pomocí QR kódů úhradu splátek

Klienti, kteří mají Kreditní kartu Cetelem, mohou nově hradit splátky pomocí QR kódu, který naleznou spolu s návodem ve svém pravidelném měsíčním výpise. 

„Zájem o úhradu splátek pomocí QR kódu předčil naše očekávání. Věříme, že spolu s tím, jak bude stále více lidí využívat mobilní bankovnictví, poroste i zájem o tuto technologickou službu,“ říká Tomáš Siegler, marketingový ředitel společnosti Cetelem. V praxi to funguje tak, že se klient přihlásí do svého mobilního bankovnictví a zvolí platbu přes QR kód. Ten pak pomocí chytrého telefonu naskenuje ze svého výpisu. Následně se mu objeví příkaz k úhradě, v němž jsou vyplněny všechny potřebné údaje - tedy číslo bankovního účtu, částka k úhradě a dále variabilní a specifický symbol.

Poté, co si klient zkontroluje správnost načtených údajů, příkaz potvrdí a tím je platba odeslána.

Usnadnění splácení úvěru pomocí QR kódů je přitom další z inovací, které Cetelem připravil pro své klienty v letošním roce. Například od ledna si mohou držitelé Kreditní karty Cetelem vybrat jednu ze čtyř variant odměn za používání karty a mohou tak získat zpět až 800 korun měsíčně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.