Mýty a pravdy o odstraňování chloupků a omlazení IPL

Fotorejuvenace, neboli omlazení intenzivní pulsním světlem (IPL) patří již mnoho let mezi TOP estetická dermatologická ošetření. Rychle a spolehlivě, s účinností laseru, ale mnohem méně bolestivě, odstraňuje pigmentace, žilky, vrásky i chloupky.

Současnému IPL vládne novinka kliniky Asklepion - přístroj nové generace Ellipse MultiFlex. Díky své Nd Yag koncovce způsobil doslova revoluci v léčbě nehtové plísně!

Fotorejuvenace: Omládněte světlem!

Fotorejuvenace  je šetrný zákrok světelnou energií (laserem nebo IPL), díky kterému se začnou vytvářet nová kolagenní vlákna, vyhlazují se vrásky, mizí žilky, pigmentové skvrny, akné a zlepšuje se textura pleti. Nejnovější lasery si v rukou zkušených lékařů navíc poradí i s jinak velmi těžko léčitelnou nehtovou plísní!
Poctivá novinka
Výborné možnosti přináší nejnovější generace přístroje Ellipse MultiFlex , který v sobě spojuje jednak pulzní světlo (IPL), jednak Nd:YAG laser. V čem vyniká nad svými předchůdci? V první řadě je velmi poctivý. Při ošetření nevynechává plochy kůže. Díky velké aplikační ploše umí být velmi rychlý. I rozsáhlé oblasti dokáže zbavit chloupků za pouhých 20 minut. Ošetření intenzivním pulzním světlem je také mnohem méně bolestivé než laserové zákroky, přitom se jim svou účinností vyrovná. Lékaři i klienti si pak pochvalují jeho univerzálnost. Pokud je dermatolog zkušený, dokáže vytěžit z jednoho ošetření maximum – omladí a projasní tvář, odstraní žilky i chloupky a nastartuje tvorbu kolagenu, která je na pleti patrná ještě dlouhé měsíce po ošetření.
V omlazení se vyplatí kombinovat!
„Pro nejlepší výsledek doporučujeme jednotlivá ošetření kombinovat, protože každé funguje jinak a výsledný efekt má pak širší záběr,“ doporučuje primářka Smutková z Asklepionu . Dermatologové proto rádi kombinují fotorejuvenaci s radiofrekvencí eTwo  a s aplikací kyseliny hyaluronové . Výborné výsledky zejména na tvářích, dekoltu či hřbetech rukou mají lékaři Asklepionu  při používání další novinky – Vital Injectoru , speciálního aplikátoru, který dostane to pravé množství kyseliny hyaluronové přesně tam, kam je potřeba, a hydratace je díky němu rovnoměrná. Ošetření je navíc působením vakua méně bolestivé.

Léčba nehtové plísně novou generací laseru

Nový laser zničí nehtovou plíseň

Novinka Ellipse MultiFlex svou laserovou koncovkou léčí i nehtovou plíseň. Onychomykóza (nehtová plíseň) je velmi zdlouhavé a těžko léčitelné onemocnění, které na nehtech často zanechává dlouhodobé i trvalé následky. Lokální prostředky jako laky, masti či krémy nejsou příliš účinné a navíc jsou drahé. Celková léčba zase zatěžuje organismus, hlavně pacientova játra. „Léčba onychomykózy laserovou koncovkou Ellipsu MultiFlex se podle našich výsledků zdá být velmi přesvědčivá,“ říká k novince doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc , majitel Asklepionu, a dodává, „pokud se někdo s plísní nehtů trápí, měl by určitě laserovou léčbu podstoupit.“

Otázky pro  MUDr. Editu Hruškovou, dermatoložkou kliniky Asklepion

Jaký je rozdíl mezi IPL a laserem?
IPL  pracuje v širokém spektru vlnových délek – na rozdíl od laserů, jejichž světlo je monochromatické – působí jednou vlnovou délkou

Je laser vždy účinnější?
Jednoznačně nejde odpovědět – záleží na indikaci, které problémy je potřeba řešit – pokud jde např. o  kombinaci problémů – klient žádá rejuvenaci, odstranění žilek a pigmentací – je vhodnější IPL.

Je IPL vždy méně bolestivé?
Záleží na tom, se kterým laserem se IPL porovnává. Pokud jde o laser s moderní technologií chlazení, může být ošetření laserem vnímáno jako méně bolestivé.
Poradí si IPL s chloupky, se kterými si laser neporadí?
Na rezavé chloupky je IPL volbou číslo 1, protože nereagují na ošetření ostatními lasery.

U kterých problémů je jednoznačným řešením IPL a kde volíte jednoznačně laser?
U tetováže jednoznačně volím laser, u melasma zase IPL.

Jaký je princip léčby onychomykózy laserem?
U onychomykózy jde zejména o fototermický  účinek, kterým dojde k poškození houbových vláken, zmiňován je i účinek fotoakustický.
O projektu
Divize Asklepion Academy, vědecká, výzkumná a školící sekce je součástí jedné z nejlépe vybavených sítí klinik ve střední Evropě. Spolupracujeme se specialisty, kteří jsou též významnými vědeckými pracovníky. Členové našeho týmu vyučují na lékařských fakultách, účastníme se významných mezinárodních kongresů, z nichž některé spolu-realizujeme. Podílíme se na výzkumu a vývoji nových postupů a technologií.
Asklepion Academy pravidelně organizuje školení a vzdělávací semináře pro lékaře v České republice i v zahraničí. Díky odborné mezioborové spolupráci jednotlivých specialistů, a s využitím moderních technologií, vytváříme ucelený koncept medicínských postupů a doporučení, která optimalizují dosavadní lékařské postupy napříč obory. Společně s předními výzkumnými organizacemi realizujeme návrhy nových projektů a finálních produktů, ověřujeme jejich nejvhodnější použití v praxi pomocí klinických studií a pravidelně publikujeme nejen výsledky naší práce, ale zabýváme se i aktuálními problémy a zajímavostmi současné medicíny. Vzájemná spolupráce s odbornými společnostmi ČLS JEP a výzkumnými institucemi přináší zvyšování vědomostního kreditu lékařů, zlepšení jejich vzájemné kooperace a především optimalizaci postupu ošetření pacienta a urychlení léčby jeho zdravotních obtíží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.