Nezapomeňte na bezpečné opalování

Je tu léto. Užíváme si krásných dní, sportujeme, relaxujeme a vystavujeme tělo slunečním paprskům.

„Slunce je důležité pro naši duševní pohodu a příjemnou náladu, má dezinfekční účinky, a tak nám často pomáhá i při řešení některých kožních problémů. Je důležité pro tvorbu vitamínu D. Ale přece jen bychom měli myslet na to, že je důležité zachovávat pravidla bezpečného opalování, neboť UV záření může mít pro naše zdraví a krásu i negativní účinky,“ říká Alena Kimlová, hlavní kosmetička GERnétic. Při nadměrném pobytu na slunci, hlavně v poledních hodinách, pokožka mnohem rychleji stárne, tvoří se vrásky, pleť uvadá. Je to následek tvorby volných radikálů, které napadají zdravé buňky. Při vysokém výskytu těchto agresivních částic značně klesá i celková obranyschopnost organismu. Vzpomeňme si například na výsev oparů na rtech při pobytu u moře.

Právě pokles imunity umožní rozmnožení virů a vznik oparů. Odborníci a lékaři varují před nadměrným sluněním, neboť pokles imunity může způsobit i rozvoj různých chorob, ke kterým má člověk dispozici, velmi opatrní se sluněním by měli být onkologičtí pacienti v období remise. Neopatrné slunění může způsobit i vznik vážného onemocnění – melanomu. Velmi citlivá na UV záření je dětská pokožka, která nemá ještě zcela vyvinuté obranné mechanismy. Proto nenechte děti „grilovat“ na sluníčku v poledních hodinách, chraňte jejich jemnou pokožku oděvem a kvalitními ochrannými přípravky. Dodržování pravidel bezpečného opalování je velmi důležité a je základem toho, abychom si během jarních a letních měsíců nepoškodili nejen pokožku, ale i zdraví.

Zapamatujte si několik základních pravidel bezpečného opalování: 

  • Vyvarujte se opalování mezi 10-15 hodinou.
  • Nevystavujte se dlouhodobě slunci bez aplikace ochranného prostředku. Vybírejte si ochranné přípravky s výškou faktoru, který odpovídá vašemu fototypu. Vyzkoušejte například přípravky řady Melano od kosmetiky GERnétic, které mají nejen ochranný faktor nové generace, ale zároveň účinné látky, které pomáhají pokožku regenerovat a hydratovat. V této řadě najdete i přípravek Melano 15 (SPF 15, střední ochrana), které je určeno pro pokožku trpící nepravidelnou pigmentací, nebo zklidňující a chladivý gel po opalování Gel Après Soleil.
  • Ochranné přípravky aplikujte minimálně 15 minut před opalováním, aby byl dostatek času na vstřebání aktivních látek. Přípravky aplikujte v dostatečném množství (správná dávka u průměrně velkého člověka je 6 čajových lžiček opalovacího přípravku na celé tělo) a při koupání, pocení či osušování ručníkem jejich aplikaci během dne pravidelně opakujte. Snížením množství opalovacího přípravku nedosáhnete požadované ochrany!
  • V prvních dnech dovolené buďte opatrní, nepobývejte na slunci příliš dlouhou dobu. Zpočátku používejte přípravek s vyšším faktorem.
  • Po opalování se osprchujte sladkou vodou (nevysedávejte ve vaně – kůže bobtná, mezibuněčné stěny se rozvolní a dojde k tzv. sekundární dehydrataci). Po koupeli ošetřete celé tělo hydratačním tělovým mlékem nebo gelem. Vyzkoušejte Lait Corps Douceur – hedvábné tělové mléko, které pokožku zklidní, zvláční a hydratuje. Díky hluboké hydrataci udrží dlouhodobé opálení.
  • Věnujte zvýšenou péči pokožce obličeje, používejte hydratační masky, zvlhčující séra, kvalitní regenerační krémy. Skvělým regeneračním krémem je krém Synchro. Objevíte-li jeho tajemství, určitě sáhnete i po dalších produktech GERnétic. Věnujte během letních měsíců celému tělu dobrou péči. Organismus to přivítá a odvděčí se vám krásnou pokožkou a velkým množstvím energie.

Zdroj: Kosmetika GERnétic, www.gernetic.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.