Tip na výlet: Park Mirakulum opět otevřen

Park Mirakulum se návštěvníkům otevírá 15. května.

Neplánovanou prodlouženou zimní přestávku využili v parku k celé řadě vylepšení. Jejich společným jmenovatelem je zvyšování komfortu pro rodiny s malými dětmi. „Herní zóny pro nejmenší jsme pomocí plůtků uzavřeli tak, že je z nich jediný východ, který navíc vždy směřuje k lavičkám či přilehlým gastroprovozům, kde mohou rodiče chvíli odpočívat. V gastrozóně U Hotovek přibude během sezony hrací dům pro nejmenší, v němž si děti mohou vyzkoušet nejrůznější profese od policisty přes zdravotní sestřičku až po učitele,“ popisuje novinky Jiří Antoš, majitel parku.

V budově dílniček dokončují práce malíři a dali tak tomuto prostoru úplně novou tvář. V minizooo jako každoročně přivítali několik přírůstků a pro všechny „zbloudilce“  uprostřed parku zbudovali obří kompas, který může být ideálním místem srazů těch, co se náhodou nebudou moci najít.

Během uplynulých měsíců podařilo získat pozemky sousedící s parkem. Mirakulum se tak dočká výrazného rozšíření a zdvojnásobení své plochy. Díky tomu přibude celá řada atrakcí.

Nezbytná omezení dle nařízení vlády v současné době

Každý návštěvník parku musí mít roušku, respirátor či jinou ochranu nosu a úst, která brání šíření kapének, výjimku mají jen děti do dvou let. V případě, že nebude toto preventivní opatření dodrženo, nebude návštěvník do parku vpuštěn a při porušení opatření bude vykázán, a to bez náhrady vstupného. Lidé, u kterých by se projevily symptomy covid-19, může pracovník zdravotní služby parku umístit do izolace.

Návštěvníci musí mezi sebou dodržovat dvoumetrové rozestupy – samozřejmě to neplatí pro členy jedné rodiny. Rozestupy je potřeba dodržovat i ve všech gastroprovozech, stejně jako na samotných atrakcích nebo pobytových loukách.

Aby se u nás naši návštěvníci cítili bezpečně, zavedli jsme i celou řadu opatření. „Denně probíhá čištění všech prostor, které slouží návštěvníkům, se zvláštním důrazem na sociální zařízení. K tomuto účelu používáme dezinfekční prostředky s virucidním účinkem. Sociální zařízení navíc každou noc dezinfikujeme ozónem. Všechna občerstvení jsme vybavily ochrannými plexiskly. Návštěvníkům je všude k dispozici dezinfekce, ochranu úst a nosu, dezinfekci rukou a ochranné rukavice lze zakoupit v naší prodejně suvenýrů,“ vypočítává některá z opatření Jiří Antoš a dodává: „Doplněk Návštěvního řádu parku, který vznikl pod odborným dohledem středočeských hygieniků a jsou v něm uvedena všechna další opatření, je k dispozici na našem webu. Věříme, že dodržováním těchto nařízení tuto situaci společně zvládneme.“

Až do odvolání jsou uzavřené všechny podzemní chodby, vodní svět a amfiteátr. Vstupenky do parku lze koupit výhradně on-line. Počet návštěvníků může být omezen.

mm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.