Zvýšená hygiena vysušuje pokožku. Jak zabránit předčasnému stárnutí rukou?

Nekonečné mytí rukou a dezinfekce vysušuje naše ruce více než je na první pohled zřejmé. Jak správně pečovat o namáhanou pokožku a zastavit předčasné stárnutí rukou poradí lékařka-estetistka MUDr. Marianna Poljančuková z Kliniky GHC Praha.

Přestože pracujete na homeoffice nebo vycházíte z domova minimálně, i přesto se většina z nás nevyhne drobným pochůzkám a nákupům, po kterých je nutné umýt si důkladně ruce. Stejný rituál podstupujeme několikrát denně i v domácím prostředí, v případě že sdílíme domácnost s dalšími členy rodiny, potřebujeme důkladně vyčistit nakoupené ovoce a zeleninu, nebo se postarat o použitou roušku a oblečení. Opakující se mytí rukou v kombinaci s dezinfekcí může způsobit, že po pár dnech své ruce ani nepoznáte.

Základním krokem pro krásu vašich rukou je volit mýdlo s krémovou texturou a olejovými komponenty, a následně minimálně 3x denně aplikovat na ruce krém. Ovšem pozor na správný časový odstup – krémy by se měly aplikovat minimálně 10 minut po použití mýdla a dezinfekce, aby je pokožka rukou dostatečně vstřebala.

Není krém jako krém

Přestože máte určitě svůj oblíbený krém, pro extrémně namáhané ruce je vhodné zkontrolovat složení, zda jeho konzistence je založená na bázi vazelíny, parafínu nebo silikonu. „Ideální volbou je krém, který tvoří neviditelný film na obou končetinách ve tvaru rukavic. Denní rituály bych potom doporučila obohatit o pravidelnou aplikaci masky na bázi parafínu a různých másel, které lze mít v rukavicích nanesené i přes noc. Vaše ruce budou vypadat úplně jinak,“ říká Marianna Poljančuková.

Vyzkoušejte infuzní terapii

Infuzní terapie jsou mezi veřejností stále více oblíbené především kvůli jejich nenáročné a rychlé aplikaci. Během krátké a rychlé procedury lékaři dodají vašemu tělu potřebné vitamíny a minerály, což prospěje nejenom vitalitě vzhledu a rozzáří vaši pleť, ale také výrazně posílí vaši imunitu a odolnost vůči různým virům. Samotné účinky pocítíte prakticky během několika minut. Kromě toho, že váš imunitní systém bude ve vrcholné kondici, vitamíny umí výrazně potlačit stres a fyzickou únavou. „Naši klienti si pochvalují infuzní terapie, protože vitamíny a minerály jsou obrovskou posilou zdraví a nejúčinnější zbraní proti všudypřítomným nemocem,“ komentuje jedna z předních odbornic Kliniky GHC, kde jsou infuzní terapie běžně dostupné i během období nouzového stavu.

Marta Molínová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.