Vtančete do jarních dnů s ladností: Bez otoků a pocitu těžkých nohou

Mnohé z nás, ženy i muže, trápí potíže s otoky dolních končetin. Může se jednat o problém estetický stejně dobře jako zdravotní. Po příčinách otoků je třeba pátrat.

Francouzská kosmetická značka GERnétic, jíž na českém a slovenském trhu zastupuje společnost LK SERVIS, se této problematice dlouhodobě věnuje a stále více klientů přichází do salonů, aby tyto obtíže řešili.

Podpůrná terapie po operacích

Je běžné, že otoky se tvoří po operačních zákrocích. Díky správně zvoleným kosmetickým přípravkům můžeme zrychlit a výrazně zkrátit jejich vstřebávání.

„V zemích, jako je Portugalsko nebo Španělsko, jsou přípravky GERnétic na redukci otoků už běžnou součástí péče na některých klinikách estetické medicíny,“ uvádí Alena Kimlová, hlavní firemní kosmetička a školitelka GERnétic. V těchto případech bývá efektivně využíváno kombinace produktů Lympho, což je tělové tonikum, a krému Vasco Artera. Pomocí aktivních látek, kam patří kupříkladu výtažky z Kaštanu indického, vinných listů nebo artyčoku, dochází k výraznější lymfodrenáži a povrchové mikrocirkulaci. „Naším cílem je rozproudit tok lymfy a zamezit její stagnaci a městnání. Výše zmíněné přípravky proto také pomáhají vyživovat stěny drobných kapilár i cév v pokožce, zlepšuje se jejich pružnost a celkový stav. I to má totiž na harmonický lymfatický oběh velký vliv,“ objasňuje Alena Kimlová.

Velkým tématem je poškození lymfatického oběhu po onkologických zákrocích, zejména v souvislosti s operacemi prsu. Nejčastěji u pacientek dochází k otokům paží. „I v tomto případě, po ukončení léčby v období remise lze používat tonikum Lympho a krém Vasco Artera. Oba přípravky pomáhají zamezit městnání lymfy a stimulují lymfatický tok. Dochází ke snížení napětí v končetinách, úlevě od bolesti a nekomfortního pocitu. Avšak vždy je třeba nasazení lymfodrenážních přípravků konzultovat s onkologem, který vás má v péči,“ zdůrazňuje Alena Kimlová.

 

Otoky a dlouhé cestování

Kosmetika GERnétic dokáže při otocích dolních končetin, které vznikají vlivem dlouhého sezení, stání nebo úmorným cestováním na velké vzdálenosti, velmi ulevit, zmenšit je a pomoci od pocitu těžkých nohou. „V tomto směru se vždy vyplácí dbát na prevenci, která sama o sobě zmírní možné nepříjemnosti například během letu na dovolenou. Doporučuji zkombinovat salónní ošetření s důslednou a pravidelnou domácí péčí, již vám naordinuje vaše Gerneticienne (kosmetička pracující s produkty GERnétic),“ přibližuje Alena Kimlová. V prvním měsíci klient dochází na speciální proceduru pro dobrou kondici dolních končetin každý týden, poté se interval ošetření pohybuje v rozmezí tří až čtyř týdnů. V domácím prostředí pak nanáší přípravky dle doporučení ošetřující kosmetičky ráno i večer.

Přímo před cestou lze Lympho a následně Vasco Artera aplikovat na celé nohy až k pasu. Pokud je však zároveň třeba akutní zásah proti nepříjemnému pocitu v dolních končetinách, pomůže tonikum Lympho, které je k dispozici v balení s rozprašovačem. Produkt lze nanést během přepravy. Dokonce přes silonové punčochy. Kapénky projdou otvory v materiálu a vstřebají se do kůže. Výsledkem je okamžité osvěžení a redukce pocitu těžkých nohou. Máte-li možnost, pohybujte během hodin na palubě dopravního prostředku nohama tak, abyste zapojovali svalovou pumpu. Pomůže postavit se několikrát za sebou na špičky, drobný výpad nebo baletní plié.

Namožení způsobená sportovní aktivitou

Jde o případy, kdy je otok způsoben namožením podkožních struktur či lehkým mechanickým poraněním. Není výjimkou, že se otok objeví po intenzivnějším nebo delším pohybovém zatížení, ať už je to celodenní túra po horských hřebenech, nebo 90 minut strávených intervalovým tréninkem či cross fitem. Po takové námaze svaly ve velkém vyplavují zplodiny látkové výměny. Mohou se v nich během zátěže také utvořit mikrotrhlinky. Jednotlivá svalová vlákna poté potřebují nejen pomoci od nadměrného napětí, ale také podpořit lepší odvod odpadních látek. Přesně pro tyto situace byl v laboratořích Laboratoires GERnétic Synthèse vyvinut relaxační tělový krém Gerthérapi. „Pokud pravidelně sportujete, uvidíte, že tento přípravek vám pomůže rychleji a bezbolestněji regenerovat a navíc umocní tukožroutský efekt pohybu. Obsahuje totiž buněčného trenéra, tedy soubor aktivních látek včetně vektorizovaného kofeinu, které umí zacílit na středně velké a hypertrofované tukové buňky a také je efektivně vyprazdňovat, aniž by došlo k buněčnému poškození. To je zapříčiněno stimulací lepšího mitochondriálního energetického metabolismu,“ vysvětluje Alena Kimlová.

 

Manuální lymfodrenáž v kombinaci s produkty GERnétic

Manuální lymfatická masáž a působení aktivních látek přípravků GERnétic představuje ideální spojení. Během manuální lymfodrenáže dochází k mechanickému uvolnění lymfatických uzlin, aby mohla lymfa proudit bez překážek. Následná masáž uvádí tuto tekutinu do pohybu i v místech, kde má tendenci stagnovat. Aplikace přípravků Lympho a Vasco Artera účinky celé techniky prohloubí a v čase prodlouží. Pro klienty je navíc velmi příjemné, že jim přípravky přinášejí pocit osvěžení a pečují o pokožku. Tento postup lze doporučit, ať už řešíme problém ryze estetický nebo zdravotní.

O stimulačním tělovém toniku Lympho

Umožňuje lepší prokrvení pokožky, harmonizuje lymfatický systém, pomáhá redukovat projevy celulitidy, otoky a pocit těžkých nohou. Zanechává za sebou pocit osvěžení a lehkosti. Rychle se vstřebává do pokožky. Obsahuje extrakty z ženšenu, indického kaštanu a mořských řas. Pokožka je hebká a vitální.

O tělovém krému na ošetření celulitidy a žilního systému Vasco Artera

Krém sametové textury je ukázkou mistrovské přírodní kompozice aktivních látek, mezi něž patří indický kaštan, cypřiš, vinná réva, řebříček, lopuch, artyčok nebo zelená káva a další. Komplex těchto substancí pomáhá přirozeně upravovat tok lymfy, vyplavuje odumřelé buňky, odstraňuje mikrozáněty a působí proti zadržování vody. Krém pokožku zanechává pevnou a hladkou, redukuje projevy celulitidy. Rozdíly jsou patrné již po prvním použití. V receptuře Vasco Artera je obsažen rovněž buněčný trenér. Ten vyhledává středně velké a hypertrofované tukové buňky, zlepšuje mitochondriální energetický metabolismus, čímž působí na jejich vyprázdnění, aniž by došlo k buněčnému poškození.

O regeneračním a relaxačním tělovém krému Gerthérapi

Tento krém je určený aktivním lidem, pro něž je pravidelný pohyb běžnou součástí jejich zdravého životního stylu. Krém podporuje intenzivně lymfatickou drenáž, díky níž dochází k rychlejšímu odplavení metabolitů ze svalů. Uvolňuje svalové napětí, zlepšuje stav vaskulárního systému. Přináší okamžitou úlevu namáhaným a bolavým svalům. Navozuje pocit intenzivní relaxace. Výborně se hodí také pro uvolnění tkáně, která je přetížena dlouhým sezením nebo jednostrannou námahou. Obsahuje vysoce vyživující a zvláčňující olej z makadámie a hroznových jadérek, čímž dokonale pečuje o pokožku. Ve složení se nachází esenciální oleje z citronové trávy a ravensary, které dodávají přípravku příjemnou vůni, jež uvolňuje psychické napětí a nahromaděný stres, pomáhá navodit stav psychické pohody. Mezi aktivními látkami vystupují extrakty z artyčoku, cypřiše a indického kaštanu. Součástí krému je rovněž buněčný trenér.

Více informací na: www.gernetic.cz

www.facebook.com/GERnetic.cz  Staňte se fanoušky kosmetiky GERnétic!

mm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.