Recepty: 3v1 – snídaně, svačina i večeře chutně a rychle

Potřebujete připravit rychlou snídani, svačinu či večeři? Vyzkoušejte recepty Drůbežářského závodu Klatovy na sendvič se ztraceným vejcem, plněnou housku nebo obloženou francouzskou bagetu s guacamole. 

Rychle hotové a ještě k tomu velmi chutné recepty jsou záchranou každé domácnosti. Ale kdo má stále vymýšlet nějaké novinky a oslňovat tak každý den novou chutí celou rodinu a sebe nevyjímaje? Neztrácejte čas probíráním se recepty v kuchařkách. Drůbežářský závod Klatovy připravil 3 tipy, které poslouží, když se vám zrovna nebude chtít moc do vaření nebo si nebudete vědět rady.

Recepty:

Snídaně: Sendvič se ztraceným vejcem

Ingredience: 1 ztracené vejce, 2 krajíce chleba, 1 plátek holandské goudy, lžička másla, 3 plátky kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti zauzené, hladkolistá petrželka

Postup: Připravte si ztracené vejce, lehce opečte krajíce chleba na rozpálené pánvi s kouskem másla. Opečený chléb vložte na talíř, můžete přidat ještě kousek tuhého másla pro lepší chuť a dále na něj postupně pokládejte tři plátky šunky, plátek sýra a přiklopte druhým krajícem. Ztracené vejce opatrně položte na chléb a ozdobte čerstvou petrželkou. A máte hotovu výtečnou snídani na vidličku, snadno a rychle.

 

Svačina: Plněná houska se šunkou, vajíčkem a zeleninou

Ingredience: 1 vícezrnná houska, salát, 1 vejce natvrdo (či dle vlastních preferencí), 1 rajče, okurka, pomazánkové máslo, 3 plátky kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti zauzené, plátek salátu

Postup: Vejce nechte vařit 10 minut v osolené vodě. Než se vajíčko uvaří, nakrájejte si okurku a rajče na kolečka. Připravte si housku, rozkrojte ji na polovinu, ale tak, aby částí zůstala vcelku a namažte pomazánkovým máslem. Dovnitř vložte salát, 3 plátky šunky, vajíčko rozkrájené na plátky, okurku a rajčete.

Pro výraznější chuť můžete jednu část housky pomazat navíc francouzskou nebo bretaňskou hořčicí. Nebo se místo toho skvěle hodí i trocha majonézy, která svačinu jistě ozvláštní.

 

Večeře: Obložená bageta se šunkou a guacamole

Ingredience: 1 velká francouzská bageta, 1 rajče, 1 avokádo, 1 limetka,
2 vajíčka, 4 plátky kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti zauzené, sůl, pepř, sušený česnek, sladká paprika

Postup: Nejprve bagetu rozkrojte na dvě stejné části a pak ještě na polovinu. Poloviny opečte na rozpálené pánvi se lžičkou másla. Avokádo si vedle v misce rozmačkejte vidličkou a přidejte nadrobno nakrájenou cibulku, rajče a šťávu z poloviny limetky. Opečenou bagetu potřete hotovým guacamole, na něj pak položte 2 plátky šunky a ztracené vejce (TIP: pro snadnější přípravu můžete nahradit volským okem, které na konci přiklopíte pokličkou a žloutek se tím uzavře a získá podobnou konzistenci jako ztracené vejce). Vejce navrchu můžete ještě okořenit špetkou soli, pepře, sušeného česneku a červené papriky.

mm

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.