Začátek roku ve znamení zdravého jídelníčku

Češi jsou vždy na začátku roku na dosah zdravého jídelníčku. Ani začátek letošního roku se dle dostupných průzkumů neliší a nejčastěji si lidé dávali předsevzetí ohledně redukce kil.

Proto Drůbežářský závod Klatovy připravil několik velmi jednoduchých a dietních receptů, které pomohou tělu dodat proteiny nezbytné pro podporu a růst svalové hmoty i pro jeho regeneraci. Nízký obsah tuků a nespočet různých možností přípravy napomáhá oblibě drůbežího masa a stává se i právě proto vhodnou potravinou pro redukční diety. Jako u každého dobrého produktu je důležité dbát na jeho kvalitu.

Recepty:

Kuřecí steak s červeným pepřem

Ingredience: 200 g kuřecích prsou Drůbežářského závodu Klatovy, lžíce extra panenského oleje, prolisovaný stroužek česneku, lžíce citronové šťávy, špetka soli, drcený červený pepř, drcený černý pepř.

Všechny ingredience vložte do mističky, promíchejte. Kuřecí prsa osušte a vetřete do nich připravenou směs, pečte na grilu nebo grilovací pánvi 6-8 minut z každé strany.

Hotové maso místo klasické přílohy můžete položit na mix baby salátků s cherry rajčátky a červenou cibulí.

Kuřecí špízy se zeleninou

Ingredience: 200 g kuřecích prsou Drůbežářského závodu Klatovy, 1 paprika, 1 větší červená cibule,
1 menší zelená cuketa, cherry rajčata, grilovací koření na zeleninu, sůl, pepř, bílý nízkotučný jogurt, 1 stroužek česneku, limetka

Kuřecí prsa nakrájejte na proužky cca 3 cm široké, osolte a posypte drceným pepřem. Zeleninu pokrájejte na kousky a cuketu ještě obalte v grilovacím koření na zeleninu. Napichujte je na špejli, vždy maso, jeden nebo dva kousky nějaké zeleniny a další kousek masa. Špízy vložte na plech a pečte na stupni grilu v předem rozpálené troubě zhruba 25-30 minut.

Špízy můžete podávat s česnekovým dipem. Stačí do 100 g bílého jogurtu přidat 1 stroužek lisovaného česneku, špetku soli, pepře a šťávu z půl limetky.

mm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.