Druhý ročník Knižního festivalu Ostrava se bude konat již 28.-29. února

Druhý ročník Knižního festivalu Ostrava bude opět nabitý. Na jednom místě se sejdou knižní nakladatelé z různých koutů republiky s pestrou nabídkou knižních titulů, autoři budou prezentovat svá nová díla, pokřtí nové knihy, proběhnou autogramiády, besedy, debaty a přednášky.

Tváří letošního ročníku je oblíbená herečka Iva Janžurová, která také na festival přijede a zahájí ho. Z hostů a autorů, s nimiž se na festivalu setkáte, potvrzují organizátoři novináře a zpravodaje Tomáše Etzlera, Jindřicha Šídla, Ondřeje Kundru, Silvii Lauder, svou účast dále přislíbil známý youtuber KOVY, umělci Vladimir 518 a Robert Vano, spisovatelé Alena Mornštajnová, Halina Pawlowská, Karin Lednická, Klára Smolíková,

Martina Boledovičová, Anna Freimannová, Kateřina Šardická, Iveta Svobodová, Terezie, Theimerová, Eva Tvrdá, Magda Váňová, Alena Vorlíčková, Jiří Walker Procházka, Arnošt Vašíček, Martin Bečan, Jakub Trpiš, divadelní herci a moderátoři Albert Čuba, Igor Orozovič, „Tři tygři“ Štěpán Kozub, Robin Ferro a Vladimír Polák, Ladislav Goral, Josef Podstava, Kateřina Huberová, Dagmar Misařová, Andrea Procházková a mnoho a mnoho dalších.

Na festivalu nakoupíte spoustu zajímavého čtiva, ať už v podobě tradičních knih, časopisů a novin, ale třeba také netradičních e-booku, anebo audiobooků. Se svými novinkami a aktualitami přijedou nakladatelství z Celé ČR; např. Albatros Media, Knihcentrum s Pemicem a Bookmedii, dále nakladatelstvích JOTA, Hejkal, Mladá fronta, MOBA, HOST, Epocha, Kazda, Paseka, Slovart, Šulc-Švarc, Seqoy, edice České televize aj. V zóně malých nakladatelů se můžete těšit na knihy nakladatelství Meander, Protimluv, Akropolis, Knihy Radosti, Golden Dog, Carcosa, Cesty domů a mnoho dalších. Svou vlastní zónu vytvoří Knihovna města Ostrava s dalšími ostravskými kulturními organizacemi a knihovnami. Vystavovat bude také knihovna Václava Havla.

Hlavní program bude probíhat na 5 scénách. Zajímavá aktuální témata probereme na Scéně Voices of Freedom – Respekt, kterou nově připravuje Centrum PANT ve spolupráci s týdeníkem Respekt. Opět se ponoříte do světa fantazie v zóně Sci-Fi – Fantasy – Komiks. Scéna Nakladatelská bude věnována besedám a tématům samotných nakladatelství, jako je představení autorů a jejich novinek. Zcela nově se těšte na zónu Českého rozhlasu Dvojka a Českého rozhlasu Ostrava, která nabídne dvoudenní program plný rozhovorů se zajímavými a známými osobnostmi českého show businessu spojený s živým vysíláním do obou rádií. V Komorním sále budou probíhat dílny tvůrčího psaní, přednášky, besedy malých nakladatelství, Večerníčky pro děti a další aktivity komornějšího rázu.

Pro základní a střední školy proběhne v pátek dopoledne edukačně-zábavný program, během něhož budou vyhlášení výherci soutěže „Napiš si svou povídku“. Každý návštěvník se může vyřádit v herní zóně, kde budou připraveny deskovky firmy MINDOK, aktivity organizace Celé Česko čte dětem, komiksový koutek pro děti aj. Workshopová zóna nabídne např. workshopy Japonska knižní vazby, Krasopis či Kendama workshop. Spousta aktivit bude probíhat také přímo ve stáncích vystavujících a prodejců.
Pro unavené knihomoly je připravena chill out zóna a odpočinková místa. Novou energii načerpáte v některé z kaváren nebo bistru.
——————
Provozní doba pavilonu: pátek 28.2. 9:00-18:30, sobota 29.2. 9:45-18:30
Místo konání: Černá louka v Ostravě, Pavilon A

VSTUPNÉ: předprodej vstupenek online a na pobočkách Ostravainfo
Dvoudenní:
180 Kč dospělí,
100 Kč děti (nad 6 let včetně), studenti, senioři (nad 63 let včetně), držitelé TP, ZTP a ZTP/P průkazů ZDARMA děti do 5 let, doprovod ZTP/P
Jednodenní:
100 Kč dospělí;
50 Kč děti (nad 6 let včetně), studenti, senioři (nad 63 let včetně), držitelé TP, ZTP a ZTP/P průkazů
ZDARMA děti do 5 let, doprovod ZTP/P

mm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.