V domácnosti se nejvíce vyplatí pojištění pračky, sušičky, myčky nebo televizoru

Za elektrospotřebiče Češi dle GFK utratí zhruba 80 miliard korun ročně. Při nákupu dražších domácích spotřebičů či mobilních telefonů se vyplatí zvážit jejich pojištění. Jedná se o pojištění prodloužené záruky nebo náhodného poškození či ztráty.

Nejčastěji se pojištění vyplatí u výrobků s vyšší pořizovací cenou jako jsou pračky, sušičky a myčky nádobí. Ty totiž nejčastěji figurují mezi plněním BNP Paribas Cardif Pojišťovny – vypovídají o tom statistiky pojišťovny a prodejců spotřebičů. „Ze statistik plyne, že nejčastěji zákazníkům plníme škodní události za pračky, sušičky, myčky nádobí, ale i televizory, porouchané po zákonné záruční době.

V případě škody zajišťujeme opravu přístroje zdarma. Ta proběhne přímo u majitele doma nebo si přístroj vyzvedneme a přivezeme opravený zpět. Pokud výrobek není možné opravit, získává zákazník kredit na nákup nového přístroje,“ říká Viktor Houška, ředitel produktu BNP Paribas Cardif Pojišťovny.

„Zajímavostí může být, že mezi škodní události, jimž jsme poskytli plnění, patřily i porouchané videokamery, odšťavňovače, domácí pekárny, ale třeba i elektrické zubní kartáčky,“ dodává Viktor Houška z Cardif Pojišťovny 

Standardní dvouletou zákonnou záruku lze prodloužit o jeden, dva nebo tři roky. Prodloužená záruka pokrývá mechanické, elektronické nebo elektrické vady spotřebičů, na které by se vztahovala zákonná záruka prodejce, avšak vada nastane nebo se projeví až po jejím skončení. Pojištění je nejvíce vhodné ke spotřebičům do domácnosti, ale obecně lze pojistit širokou škálu výrobků.

mm

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.