Speciální program pro seniory na veletrhu REHAPROTEX

Také letos bude součástí doprovodného programu veletrhu REHAPROTEX, který se koná od 29. 10. do 1. 11. 2019 na brněnském výstavišti, oblíbený Speciální program pro seniory. Tento program doplní nabídku vystavovatelů, kteří zde představí široký sortiment rehabilitačních, kompenzačních, protetických a ortopedických pomůcek i produkty pro aktivní seniory.

Prezentovat své výrobky a služby budou také poskytovatelé sociálních služeb či chráněné dílny a nadace, u kterých zakoupíte už i vánoční dárek pro své blízké. Těšit se můžete také na bohatý program přednášek, workshopů, poradenství, možnost vyzkoušení para sportů i vystoupení známých osobností.

Ve dnech 30. – 31. 10. se bude v režii Senior Pasu konat tradiční Speciální program pro seniory. „Těšit se můžete na vystoupení Jiřího Helekala a Vladimíra Hrona nebo zajímavé přednášky týkající se mezigeneračního dobrovolnictví či seniorského cestování neziskové organizace Hurá na výlet!, která realizuje volnočasové aktivity pro seniory 65+ a osoby ZTP,“ přibližuje mluvčí veletrhu Iva Hilbertová.

Magistrát města Brna představí řešení přístupnosti a odstraňování bariér ve městě Brně či podporu sítě KLAS. Letošnímu ročníku udělila záštitu ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, se kterou se na akci můžete osobně setkat. Zajímavostí budou diskusní kulaté stoly, které zajišťuje projekt Politika stárnutí na krajích (MPSV) se svými regionálními koordinátory. Vyzkoušet budete moci i řadu praktických aktivit, ať už půjde o vzdělávací workshopy, tréninky paměti ve spolupráci s Knihovnou Jiřího Mahena, tai chi cvičení nebo jak se tvoří rodokmen v rámci workshopu Zlatá nitka. Na tento a další vybrané semináře je potřeba se předem přihlásit. Na stánku MPSV můžete získat seniorskou obálku (I.C.E. kartu).

 

Prostředky pro zlepšení kvality života

 

Mezi vystavovateli budou členové Společenstva výrobců a prodejců zdravotnických prostředků: DMA Praha, ERILENS, KURY, MEDESA care, MEDICCO, MEYRA, ORTIKA CZ, ORTOSERVIS, PATRON Bohemia a SIVAK medical technology. „Všechny tyto firmy mají společný cíl nabídnout svým klientům širokou paletu kvalitních zdravotnických prostředků, zjednodušit a zpříjemnit jim každodenní aktivity, a tím jim umožnit větší nezávislost a zlepšit kvalitu života,“ popisuje ředitelka veletrhu Gabriela Císařová. Jejich sortiment mechanických a elektrických vozíků, zvedacích a polohovacích systémů, ale i chodítek a mnoho dalších pomůcek si na veletrhu můžete nejen prohlédnout, ale i vyzkoušet a zjistit jaké jsou nejlepší možnosti řešení právě vašich potřeb.

 

Bohatý doprovodný program

 

REHAPROTEX přinese kromě novinek a sortimentu zdravotnických pomůcek vystavovatelů různorodý doprovodný program, kde si na své přijde jak odborná, tak i laická veřejnost,“ říká Císařová. Na veletrhu najdete také řadu specialistů z odborných organizací, kteří vám poradí a pomohou řešit váš specifický problém. Dotazy se mohou týkat otázek sociálně-právních, řešení architektonických bariér či obrany spotřebitelů. Najdete zde ale i Bílý kruh bezpečí, poradnu Kudy kam nebo třeba poradenství a ukázky líčení pro seniory Mary Kay. K dispozici bude zdarma měření tlaku, zraku, intolerance potravin a tuku v těle nebo vyšetření a tejpování fyzioterapeutem. Své produkty zde nabídne řada chráněných dílen. Z jejich nabídky keramiky, ručně vyráběných svíček, proutěného zboží, šperků, textilních a dalších výrobků budete moci vybrat pěkný vánoční dárek. Tyto výrobky nejen potěší, ale navíc i pomohou zdravotně postiženým.

Na přípravě doprovodného programu se podílí mnoho dalších významných partnerů, jako jsou ParaCENTRUM Fenix či Slezská diakonie. Státní zdravotní ústav se bude v rámci Fóra zdraví věnovat zdravému životnímu stylu a prevenci závislostí. Svůj program připravuje i Národní rada osob se zdravotním postižením ČR. První den veletrhu 29. 10. vypraví ve spolupráci s Ministerstvem dopravy a Českými drahami speciální veletržní bezbariérový vlak REHAEXPRES z Prahy až na brněnské výstaviště. Na příjezd vlaku naváže konference Jak se změní podmínky cestování lidí se zdravotním postižením po liberalizaci železniční dopravy, na které přislíbil účast i Andrej Babiš a další významní hosté. Ve středu 30. 10. proběhne seminář o ochraně spotřebitelů před „šmejdy“ při změně dodavatelů energií.

 

Emil sport aréna

 

Nadačním fond Emil pro vás chystá Emil sport arénu, která představí řadu aktivit pro osoby se zdravotním postižením. Seznámíte se se sporty jako je florbal, ragby, basketbal, hokej, golf, curling, boccia či futsal nevidomých a všechny si budete moci vyzkoušet,“ dodává Hilbertová. Otestovat budete moci i handbike trenažer nebo jízdu na vozíku na různých površích a s plněním praktických úkolů.

Více informací na webu www.rehaprotex.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.