Na Kubánském náměstí proběhne už tuto sobotu Medový den

Roční spotřeba medu na osobu je v Česku zhruba 800 gramů. Už tuto sobotu, 21. září, se bude na Kubánském náměstí ve Vršovicích v Praze 10 konat akce věnovaná právě této sladké pochoutce.

Medový den na Kubáni oslaví 21. září od 9 do 14 hodin letošní medovou úrodu. „Kromě sobotního farmářského trhu přibude navíc na Kubánském náměstí několik oceněných českých včelařů z ekologicky čistých oblastí, jako jsou Vysočina nebo Český ráj. Nabídnou různé druhy medu, například lipový, květový nebo tmavý lesní, ale i speciality, jako je skořicový med nebo med s čokoládou. Ceny medu se budou pohybovat od 150 korun za kilogram,” řekl Jiří Sedláček, předseda spolku Archetyp, který organizuje farmářské trhy Náplavka v Praze 2, Heřmaňák v Praze 7 a trh Kubáň v Praze 10.

Kromě medu od českých včelařů je pro návštěvníky připraven i doprovodný program. „Velkou atrakcí pro děti bude velký včelí úl v podobě barevné krávy nebo velký dřevěný model včely pro ukázku, jak vůbec med vzniká. Pro děti i dospělé jsou připraveny dárkové medové perníčky, sušenky a medovníky, od 11 hodin divadélko a živá muzika.  Na čepu bude speciální medové pivo z malého českého pivovaru. Navíc se návštěvníci trhu  dozvědí spoustu zajímavostí o medu a včelách,“ pozval na akci Jiří Sedláček.

Medový den je zároveň příležitost, jak se zásobit kvalitním českým medem za výhodné ceny na nadcházející chřipkové období. „Med díky unikátnímu složení hraje velkou roli při léčení různých podzimních a zimních zdravotních obtíží a odborníci doporučují kvalitní med užívat na posílení imunity,“ uzavřel Jiří Sedláček.

mm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.