Tip na výlet: Výstava fotografií soutěže Dvě tváře Prahy na Václavském náměstí

Desátý ročník Fotosoutěže Dvě tváře Prahy zná své vítěze. Oceněné fotografie se představí v rámci výstavy, kterou dne 13. května zahájila slavnostní vernisáž. Ta se konala přímo v prostoru výstavy na Václavském náměstí v prostředním pruhu před Café Tramvaj.

Fotografická soutěž probíhala šest měsíců. Za celou dobu jejího trvání se podařilo nasbírat 378 fotografií. Dvacet tři z nich bude nyní vystaveno na Václavském náměstí, a to do 10. června. Podobnými aktivitami Sdružení poukazuje na krásy i nedostatky Václavského náměstí. Fotografie přitom mají i významnou dokumentaristickou funkci. Letošní podtitul soutěže Dvě tváře Prahy byl Černá a bílá stránka Václavského náměstí. Sdružení se snaží touto i dalšími akcemi vzbudit zájem široké veřejnosti o dění a osud Václavského náměstí.

„Zájem o fotosoutěž se každým rokem zvyšuje, a to nás samozřejmě těší,“ uvádí Monika Vlková, projektová manažerka Sdružení Nového Města pražského. „Vedle uměleckého aspektu nám pak fotografie krásně poslouží i jako dokumentaristický materiál pro další odstraňování negativních aspektů dění na Václaváku a naopak, dají vyzvednout věcem, které lidi považují za vydařené a krásné. Je to i cílem našeho snažení. Přivést na toto místo co nejvíce Pražanů i domácích turistů. Nechceme Václavské náměstí spojovat pouze s politickými demonstracemi v zemi. Je tady mnoho významných a krásných zákoutí, o která je potřeba pečovat a starat se o ně,“ dodává Monika Vlková.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.