Při chřipce a nachlazení pomůže i správné jídlo

S podzimním sychravým počasím přichází období chřipek, nachlazení a viróz. Jednou z možností, jak svou imunitu posílit a nemoci předejít, je kvalitní jídelníček. Tělu byste měli dopřát dostatečné množství vitaminů, živin a nezapomínat jíst pravidelně. 

Na správnou výživu byste měli dbát nejen preventivně, ale i v průběhu nemoci, jídlo může výrazně pomoci k lepšímu zdravotnímu stavu a urychlit léčbu. Při nachlazení je vhodné doplňovat tekutiny a minerály teplými polévkami – například česnekovou nebo vývary. Se zklidněním žaludečních a střevních problémů pomůže zázvor,

který posiluje imunitní systém a působí protizánětlivě. Pálivá jídla obsahující chilli papričky nebo třeba křen zase pomohou s bolestí v krku a bolestí dutin zasažených rýmou. Jsou totiž přírodním antibiotikem a ničí škodlivé bakterie. Na doplnění bílkovin a omega-3 mastných kyselin jsou ideální mořské ryby a plody – losos, makrela, tuňák, krevety a další.

V době nemoci je důležitá správná výživa, ale zároveň se málokomu chce vařit. Řešením, jak zůstat  v posteli a  přitom si dopřát teplé jídlo, je využít nabídky rozvážkových firem. Vyzkoušet můžete například nabídku restaurací na www.damejidlo.cz. Kromě jiných zde najdete široký výběr indických, asijských nebo mexických restaurací, které vás zahřejí a zabojují s bacily. Služba Dáme jídlo rozváží jídlo z více než 1 500 restaurací ve všech krajích v ČR a jídlo vám tak během nemoci pohodlně doveze až domů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.