Festival ledových soch ve znamení šťastné sedmičky

Pražská Galerie Harfa bude hostit v termínu 26. - 28. ledna 2018 sedmý ročník Festivalu ledových soch, letos s titulem Světová velkoměsta.

Poslední lednový víkend bude v pražské Galerii Harfa zasvěcen ledovému umění. Již tradičně se zde uskuteční Festival ledových soch, pro rok 2018 pořadatelé zvolili téma světová velkoměsta. Chcete vědět, jak si zkušení sochaři poradí s nástrahami newyorkských výškových budov nebo romantickou náladou Paříže? Zajímá Vás, zda se vydají i za hranice evropského a amerického kontinentu? Objeví se mezi exponáty také stověžatá matička Praha? Nenechte se napínat a přijďte se přesvědčit na vlastní oči. Akce je vhodná pro celou rodinu. Připraven je bohatý doprovodný program a drobné soutěže.

Festival ledových soch se na střeše Galerie Harfa uskuteční v letošním roce již posedmé. Pokud hledáte zajímavý program pro malé a velké nebo si jen chcete zpestřit víkendové nakupování, určitě jej zařaďte do svého harmonogramu. V předchozích ročnících jsme zde mohli spatřit podobizny českých i světových státníků, úspěšné atlety nebo ikony zimních olympijských her. Nechyběla ani zvířata z polární zoo či oblíbené postavičky
z českých večerníčků.

Letos poprvé si ledoví sochaři musí poradit se zobrazením neživých objektů. Na střeše Galerie Harfa na Vás čekají celá panoramata proslulých velkoměst i nepřehlédnutelné dominanty. Nechte se překvapit – třeba uvidíte poprvé na vlastní oči pařížskou Eiffelovku, londýnský Big Ben nebo šikmou věž v Pise. To vše na jednom místě během jediné chvíle. Kdy se Vám to ještě poštěstí?!

Nezapomenutelným zážitkem je samotná tvorba ledových soch. Přímo na místě můžete nahlédnout pod ruce mistrů svého oboru a sledovat, jak se ledová masa mění v umělecké dílo. Nezapomeňte se zapojit do hlasování o nejkrásnější sochu, možná zvítězí právě ta, která se Vám bude líbit nejvíc. Vítězné exponáty budou představeny v neděli odpoledne.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.