Příběhy jsou všude kolem nás, my je píšeme

Národní kronika připravila kurz: Jak psát vzpomínky. První proběhl počátkem listopadu ve Werichově vile v Praze. Přijeli senioři z celé republiky, aby se to naučili.

Projekt Národní kronika, elektronický archiv tzv. malých dějin, se snaží mít co nejvíce přispěvatelů a čtivých vzpomínek. Počátkem listopadu se sešlo na Kampě několik desítek převážně seniorek, aby se naučily psát své vzpomínky.

„Byly jsme zvědavé a nevěděly jsme, co nás čeká. Přijely jsme z Litoměřic, abychom se naživo dozvěděly, co můžeme na svém psaní zlepšit a těšily jsme se, že uvidíme, jak je zrekonstruovaná Werichova vila. Jsme nadšené. Teď už se nebudeme bát vkládat napsané vzpomínky do Národní kroniky, vždyť je jich tolik kolem nás. Taky je pro nás důležité, že o nás máte zájem, že nás seniory berete jako normální,“ notovaly si Ludmila a Jaroslava Černá ze spolku Senzačních seniorů LiPen, kde obě navštěvují kurzy tvůrčího psaní.

Workshop proběhl ve velmi přátelské atmosféře a byl zakončen komentovanou prohlídkou Werichovy vily. Když účastníci odcházeli, slibovali příspěvky do Národní kroniky. Tak uvidíme. Kolik jich pro budoucí generace přibude.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.