PomocVnebezpečí.cz představuje SOS přívěsky pro seniory

Společnost Safety Guard, která poskytuje mobilní aplikaci „Pomoc v nebezpečí“, přináší nový bezpečnostní přívěsek pro zajištění pomoci v nouzi – SOS přívěsek s lokalizací pomocí GPS. Je vhodný pro seniory a osoby se sníženou pohyblivostí a může zachránit život v případě zdravotních komplikací či loupežných přepadení.

Díky vložené SIM kartě a baterii ho lze používat samostatně a bez chytrého telefonu. Stačí podržet nouzové tlačítko a tím upozornit Operátory Monitorovacího centra Safety Guard, kteří hlídají držitele SOS přívěsků 24 hodin denně a 7 dní v týdnu.

SOS přívěsek s lokalizací pomocí GPS – nositelná elektronika, která ví, jak pomoci

Novinka je vhodná pro seniory či osoby se sníženou pohyblivostí. Po stisknutí tísňového tlačítka na SOS přívěsku je zkušený tým odborně vyškolených Operátorů Monitorovacího centra připraven pomoci uživatelům v nouzi, kdy zajistí pomoc příslušné záchranné složky. Ta je

připravena ihned poskytnout odpovídající péči. Ve stejnou chvíli upozornění dostanou také blízké kontakty, které si uživatel v nastavení přívěsku zvolí. Operátor tyto kontakty může informovat a koordinovat s nimi další postup v případě spuštěného poplachu. Funkce lokalizace pomocí GPS, která je jednou ze základních přidaných hodnot SOS přívěsku, pomůže efektivně nasměrovat pomoc k místu události.

„Mé nemocné mamince se v minulosti občas stalo, že se nedostala k telefonu, aby si přivolala pomoc a proto jsem hledala něco, co by mohla mít stále u sebe a přitom jí to neobtěžovalo. Oslovila jsem proto společnost PomocVnebezpečí.cz a byl mi nabídnut bezpečnostní přívěsek, který splňoval všechny požadavky, které jsem si představovala. Od té doby má maminka přívěsek pořád u sebe a já jsem ráda, že jsem mohla udělat něco málo pro její bezpečnost,“ uvedla o SOS přívěsku Martina, která jej obstarala své mamince.

Co SOS přívěsek ještě umí a jak přesně funguje?

Pády v koupelně patří mezi nejčastější úrazy u uživatelů ve vyšším věku. SOS přívěsek je voděodolný, lze jej tedy používat i ve sprše nebo v dešti. Vestavěný senzor automaticky detekuje pád, sám od sebe spustí poplach a díky vestavěné SIM kartě, mikrofonu a reproduktoru zprostředkuje hovor s Operátorem Monitorovacího centra – stejně jako při stisknutí nouzového tlačítka uživatelem.
SOS přívěsek lze nosit stále při sobě. Nabíjecí stanice umožňuje komfortní nabití, které vydrží přibližně tři dny. Na SOS přívěsku je značena také signalizace slabé baterie. Pro používání není potřeba pevná linka ani mobilní telefon, celý systém je bezdrátový a funguje v síti mobilního operátora. Díky SOS přívěsku se mohou cítit v klidu a bezpečí nejen senioři, ale také jejich blízcí. Cena přívěsku je 1 499 Kč, první měsíc používání služby Monitorovacího centra je zdarma a následný poplatek činí 400 Kč za měsíc.

Výhody Monitorovacího centra

Monitorovací centrum je garantovanou službou, která je neustále dostupná. Kromě profesionálů školených v krizových situacích je jeho nespornou výhodou i to, že Operátoři Monitorovacího centra zareagují obratem, a nepříznivou situaci aktivně řeší. To bohužel není ve finančních ani časových možnostech většiny rodinných příslušníků, a tak bezplatné varianty jsou pak v krizové situaci mnohdy nefunkční a kýženou pomoc neposkytnou.

Pomoc v nebezpečí | Safety Guard

„Pomoc v nebezpečí“ je mobilní aplikace propojená s Monitorovacím centrem Safety Guard, které nonstop hlídá bezpečí svých uživatelů. Jakmile uživatel spustí aplikaci ve svém telefonu, je okamžitě pod dohledem Monitorovacího centra. V případě aktivace poplachu Operátoři, kteří jsou speciálně školeni na zásahy v nebezpečných situacích, zhodnotí aktuální stav, poradí a souběžně zprostředkují pomoc příslušné složky – Policie ČR, záchranné služby, nebo hasičského sboru. Informace o poplachu je zároveň nahrána a okamžitě rozeslána pomocí SMS zprávy a emailem vybraným kontaktům. V rámci nositelné elektroniky propojené s Monitorovacím centrem jsou poskytovány SOS náramky a SOS přívěsky s GPS.
Více informací získáte na webových stránkách www.pomocVnebezpeci.cz a podrobností o tom, jak se mohou chránit starší lidé, naleznete v sekci „senioři“.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.