Pohádkové podzimní prázdniny na zámku Loučeň

Podzimní prázdninový program na zámku Loučeň je již připraven. Od středy 26. října až do neděle 30. října tohoto roku zařadil zámek do programu sérii prohlídek jak ve dne, tak v noci a divadelní představení pro velké i malé návštěvníky.

Protože si zámek považuje všech svých návštěvníků, připravuje pro ty, kteří se sem rádi vracejí, pokaždé něco nového. Na zámku znají dušičku svých malých návštěvníků dobře, a tak vybrali nejoblíbenější prohlídky. Děti se mohou těšit na speciální prohlídky s Bílou paní, šaškem, komornou nebo císařem. Na děti a jejich rodiče čeká i několik hraných pohádek, jako například Císařovy nové šaty v prostorách zámku. Pro svoji romantiku i dobrodružství se stále oblíbenější stávají také večerní prohlídky zámku, které o pohádkových podzimních prázdninách rovněž nebudou chybět. A přitom všem budou v plné kráse čekat na své zbloudilé i labyrinty a bludiště zámku Loučeň, díky kterým si stále drží celoevropské prvenství.

Nikde jinde podobné Labyritárium v takovém rozsahu a velikosti neexistuje. Také díky tomu patří zámek k jedné s nejnavštěvovanějších památek u nás.

„Protože pohádky má rád každý z nás, ať jsme děti nebo již dospěláci, připravili jsme si pro Vás pohádkové podzimní prázdniny. Každý má přece svoji oblíbenou pohádku anebo pohádkovou postavu a možná právě Vaše pohádková postava bude během prázdnin na zámku Loučeň k vidění,“ uvádí Kateřina Šrámková, jednatelka zámku Loučeň. „Již od středy se mohou děti i jejich rodiče těšit na speciální prohlídky zámku. Ve středu to budou prohlídky s Bílou paní, protože právě ona k zámku neodmyslitelně patří a žádného jiného hodného ducha na zámku stejně nemáme. Čtvrtek bude ve znamení hrané pohádky Císařovy nové šaty v prostorách zámku. Pro děti jsou připraveny oblíbené prohlídky se šaškem, komornou a samozřejmě císařem, který má ze všeho nejraději šaty. V pátek a v sobotu kromě speciálních prohlídek proběhnou také pohádky, které se dle počasí uskuteční buď v zámeckém amfiteátru nebo oranžérii. Od 18 hodin do půlnoci proběhnou pak večerní prohlídky zámku. Rovněž v neděli budou speciální prohlídky zámku s pohádkovou postavou pokračovat do odpoledních hodin,“ dodává Kateřina Šrámková.

Pohádkové podzimní prázdniny mají pobavit, potěšit a také poradit, co s prázdninovým časem dětí, kterého stále přibývá. Pojďte s námi do pohádky, třeba v podobě klidného posezení v krásných zahradách zámku, zatímco o Vaše děti bude královsky postaráno, a nebo se přidejte spolu s vašimi dětmi za dobrodružstvím a zábavou v rámci některé z prohlídek.
Těm, kdo si chce atmosféru užít naplno, nabídne zámek možnost přenocovat v útulných pokojích zámeckého hotelu Maxmilián.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.