Na úklid již nejste sami

Různé domácí práce, a zejména úklid, nepatří zrovna k nejoblíbenějším činnostem. Při velkých úklidech lidé často využívají služeb uklízečky, ale i přesto mnohým z nás není příjemné vpustit do svého domova někoho úplně cizího. Dnešní pokročilá doba však nabízí i jiné možnosti – robotické uklízecí pomocníky, kteří zastanou kdejakou práci.

Na řádný úklid podlah i koberců je to novinka Roomba 980 od společnosti iRobot. Zastoupí vás dokonale, i když nejste zrovna doma. Na dálku ho lze lehce ovládat pomocí mobilní aplikace iRobot HOME, která je volně ke stažení pro operační systémy iOS a Android. Díky aplikaci si můžete úklid dlouhodobě naplánovat, či jej operativně spustit v případě nečekané návštěvy. Nový model vyniká také tím, že dokáže poznat povrch, který právě vysává.

Díky funkci Carpet Boost přístroj rozezná koberec od tvrdé podlahy a automaticky na něm zvýší svůj sací výkon až na desetinásobek. Pokročilá navigace iAdapt 2.0 umožňuje robotickému vysavači bezproblémový pohyb po domácnosti. Vyhýbá se překážkám, vysaje pod nábytkem, nespadne ze schodů, a pokud potřebuje dobít, zajede si zpět do své domovské stanice a po nabití pokračuje na místě, kde s úklidem skončil.

Domácnost bez praček či myček na nádobí si již nedokážeme představit, brzy
i robotické vysavače budou naším každodenním běžným pomocníkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.