Centrum celoživotního vzdělávání nabízí široké spektrum aktivit

V současné době odcházejí do důchodu poválečné silné ročníky - tzv. baby boomers. Existují u nás ale dostatečné možnosti stimulace pro ty, kteří bud´nechtějí nebo již nemohou dále pracovat?

To první, co lidem odcházejícím do důchodu obvykle začne chybět, je nedostatek sociálních kontaktů, ruku v ruce s nedostatkem uspokojující psychické stimulace a snížením fyzické aktivity. Ti, kteří touží po rozšíření obzorů a zároveň po sociálním kontaktu se stejně motivovanými vrstevníky, se mohou přihlásit například ke studiu do Centra celoživotního vzdělávání, které nabízí cenově dostupné neprofesní vzdělávání pro všechny věkové kategorie, především pak ale pro seniory.

Klub vzájemného porozumění (KVP) je organizován občanským sdružením Aktivní stáří eu. a nabízí studentům CCV cca 30 doprovodných aktivit, jako jsou jazykové kurzy různých úrovní, jóga, malování s akademickou malířkou, ruční práce, turistické i taneční kroužky, cvičení proti osteoporóze, trénování paměti v angličtině aj. Tyto dodatečné aktivity vedou sami studenti pro své kolegy na bázi dobrovolnosti. KVP je určen výhradně studentům Centra celoživotního vzdělávání s cílem rozšířit spektrum vzdělávacích, aktivizačních a společenských akcí, které mají tito studenti k dispozici a tím přispět ke zvýšení kvality jejich života.

Centrum doplňují i další dlouhodobě existující programy a to Univerzita volného času (od ledna 1993), experimentální „Univerzita pro prarodiče a vnoučata“ (od října 2004) nebo “Centrum zdravého stárnutí“.

Pro ty, kteří hledají kulturní vyžití, běží  33. rokem akce Klubu aktivního stáří,  za symbolické vstupné (50 Kč za akci). A pokud má někdo pocit, že ho trápí problémy s pamětí, může si přijít ověřit své schopnosti a zapracovat na sobě do kurzů trénování paměti.

Zápisy do letního semestru CCV 2015/2016 probíhají až do konce března 2016. Zapsat se lze každé úterý a středu od 8 do 16 hodin v kanceláři CCV v KD Ládví (Burešova 2, Praha 8). V nabídce pro tento semestr je aktuálně deset atraktivních oborů – např. České hrady – legendy a skutečnost, Psychologie, Jak si zvýšit sebevědomí, Tělo a mysl jedno jsou, Čeští objevitelé a cestovatelé, Společenská etiketa, Příběhy slavných vil aj. Zájemci se mohou nově hlásit také on-line prostřednictvím webových stránek aktivnistari.eu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.