Pomozte dětem z dětských domovů na Jarmarcích s Albertem

Více než 60 dětských domovů se i letos zapojí do projektu Jarmarky s Albertem. Projekt vznikl ve spolupráci Nadačního fondu Albert a neziskové organizace Spolu dětem.

Za cíl si klade předat dětem a mladým lidem z dětských domovů dovednosti z oblasti obchodu, které uplatní v budoucím samostatném životě. Akce proběhne v průběhu Adventu ve více než padesáti obchodech Albert po celé České republice. Zákazníci tak mají možnost udělat dobrý skutek, pomoct dětem a ještě si odnést krásný dárek z jejich vlastní výroby.

Jarmarky startují 27. listopadu po celé České republice a potrvají až do 19. prosince. Nejedná se pouze o charitativní projekt – děti z dětských domovů mají díky němu možnost zábavnou formou získat dovednosti ze světa obchodu, které poté využijí v samostatném životě. Forma podpory ze strany Nadačního fondu Albert totiž nespočívala jen ve stránce finanční, ale

i teoretické. „Děti byly proškoleny v oblastech od výroby přes nacenění výrobků až po jejich samotný prodej. Do školení se zapojili i odborníci daných oblastí z obchodního řetězce Albert,“ přibližuje průběh školení Naďa Dittmannová ze Spolu dětem, o.p.s., která školení vedla.

„Zájem o tento projekt ze strany dětských domovů nás velmi těší. Do letošního ročníku se zapojilo o více než 30 dětských domovů více než vloni a to napříč všemi kraji České republiky. Nárůst počtu zúčastněných zařízení potvrzuje, že se jedná o skvělou příležitost, jak mladým lidem předat důležité informace, které je připraví na jejich dospělost a vstup
do profesního života,“ říká Jiří Mareček, předseda správní rady Nadačního fondu Albert. „Zaznamenáváme také velký zájem ze strany obchodů samotných, které se účastí
na projektu podílejí na rozvoji místní komunity. I pro ně je tato spolupráce velmi obohacující,“ dodává Jiří Mareček.

V rámci projektu děti absolvovaly v průběhu léta a podzimu školení „Obchodníkem snadno
a rychle“, kde se dozvěděly více o volbě sortimentu, chování k zákazníkům, marketingu
či týmové spolupráci. Po dokončení školení obdržely dětské domovy finanční příspěvek
na zakoupení surovin pro výrobu svých vánočních produktů. Ty nyní budou prodávat
ve stáncích v padesáti obchodech Albert a v praxi si tak vyzkouší všechny části obchodu. Veškerý výtěžek, utržený v rámci jarmarku, navíc poputuje dětskému domovu – z části ke konkrétnímu dítěti, které výrobek vytvořilo a z části na společnou volnočasovou aktivitu
pro všechny zapojené děti.

Seznam obchodů, v nichž bude možné výrobky dětí zakoupit, jsou k dispozici na webové stránce Nadačního fondu Albert: www.nadacnifondalbert.cz.

Nadační fond Albert se kromě podpory zdravého stravování a životního stylu v rámci programu Zdravá 5 věnuje i sociální oblasti. Cílem aktivit v sociální oblasti je zvýšení příležitostí na plnohodnotný samostatný život u dětí a mladistvých v rizikových rodinách a v různých formách náhradní výchovy. Jedná se zejména o projekty, které se zaměřují na oblast prevence, vzdělávání a rozvoje potenciálu dětí. Tím se zvyšuje jejich šance uplatnit se v běžném životě. Více informací naleznete na www.nadacnifondalbert.cz a www.zdrava5.cz.

Spolu dětem – průvodce světem dětí v dětských domovech
Nezisková organizace Spolu dětem od roku 2006 pomáhá dětem vyrůstajícím v dětských domovech a pěstounských rodinách. Podporuje vzdělání a rozvoj dětí a zvyšuje jejich šanci úspěšně se postavit na vlastní nohy. Její vizí je stav, kdy se život dětí vyrůstajících v dětských domovech neliší od života dětí vyrůstajících v biologických rodinách víc, než je nezbytně nutné. Za dobu své existence pozitivně ovlivnila životy více než 2 500 dětí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.