Domácí práce pomůže vyřešit Super Soused

Na český trh vstupuje Super Soused - nová služba určená pro širokou veřejnost. Projekt je určen pro všechny zručné řemeslníky, kutily a šikovné pomocníky, kteří si chtějí přivydělat tím, co umí a co je baví. Zároveň je Super Soused řešením pro všechny lidi, kteří takovou pomoc potřebují.

Služba Super Soused propojuje nabídku a poptávku po drobných pracích v domácnosti a zároveň nabízí širokou škálu garancí jak pro zákazníky, tak i pro řemeslníky a kutily. Od navrtání poličky po položení plovoucí podlahy, od nastavení satelitu po zprovoznění internetu, od převozu nábytku po kompletní přestěhování, od posekání trávníku po vysázení záhonku, od žehlení až po generální úklid. To jsou příklady služeb, které si zákazník zadá na webovém portálu

Super Soused. Po podrobném popsání svého požadavku se mu hlásí jednotliví řemeslníci a šikovné pomocnice. Zákazník si pak už jen vybere nejvýhodnější nabídku a je čistě na něm, jestli bude posuzovat spíše podle ceny, nabízené kvality nebo podle referencí zkušeného pomocníka. Jedinou podmínkou pro obě strany je zaregistrovat se na portálu Super Soused.

„Naším cílem je propojit co nejvíce zručných řemeslníků a schopných lidí s těmi, kteří je v danou chvíli právě potřebují. Lidé už nemusí složitě vyhledávat mezi stovkami neznámých firem, jednoduše zadají úkol a pak si z nabídek šitých přímo na míru vyberou tu nejvýhodnější. Služba je založena na principu vyhledávání pomocníků z nejbližšího okolí, a proto jsme ji pojmenovali Super Soused,“ vysvětluje spoluzakladatel a investor projektu Lukáš Novák.

Práci nebo brigádu zde mohou sehnat zruční řemeslníci od opravářů a malířů, přes instalatéry, elektrikáře či plynaře až po zahradníky nebo stěhováky. Příjemný přivýdělek tu můžou najít také paní na úklid, pomocnice v domácnosti, ale i šikovní studenti. Výhodou je pro ně stálý přísun práce, kterou si sami vyberou, a ve které jsou dobří. Ať už při škole, po práci nebo v začátku podnikání. Jakmile získají dobré reference, mohou si zde vybudovat svoji vlastní zákaznickou základnu. A mají jistotu, že za kvalitní práci dostanou zaplaceno, což v těchto odvětvích není samozřejmost.

„Plánujeme vytvořit soběstačnou a co možná nejširší komunitu sousedů, ve které každý najde, co hledá, a zároveň nabídne to, co mu jde nejlépe. Na malém městě se od sousedů vždy dozvíte, na koho osvědčeného se obrátit. To ve velkých městech není. Přitom v nich žije spousta lidí, kteří ve svém oboru vynikají, ale je pro ně těžké si své zákazníky najít. Zatím se orientujeme na Prahu a její okolí, ale postupně připravujeme rozšíření do dalších měst, a do budoucna i do okolních zemí,“ uvádí Lívia Palásthyová, autorka projektu.

Garance pro obě strany 

Super Soused jako první na trhu přináší propracovaný systém garancí. Obě strany si hned na začátku jasně dohodnou podmínky vykonané práce. Díky předem domluvené ceně odpadají případné dohady. Po odvedení práce zákazník svého pomocníka na portálu ohodnotí a ten naopak ohodnotí spolupráci se zákazníkem. Dobré hodnocení a zavedené jméno v projektu pro řemeslníky znamená více poptávek po jejich službách a pro zákazníky zase více nabídek. Zásadní roli hraje pro obě strany garance platby až po odvedení práce. Dobrovolník dostane zaplaceno až po vykonání úkolu a schválení kvality práce zákazníkem. Zároveň ale klient složí odměnu za práci vždy předem – řemeslníkům se tedy nemůže stát, že by při dodržení podmínek nedostali zaplaceno.
„Snažili jsme se předejít i případným rizikům. Vytvořili jsme proto například i institut ombudsmana pro řešení případných sporů, když by se obě strany nemohly dohodnout. Práce máme navíc pojištěny, proto ani jedna strana nemusí mít strach z případných škod,“ dodává Lukáš Novák.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.