Prehistoričtí giganti z doby ledové zaplní prostory OC Šestka

Gigantický mamut, tajemné Megatherium, největší nelétaví ptáci historie či dvou a půlmetrový Severoamerický velebobr – na dobrodružnou výpravu do doby věčného chladu a ledu, kdy zemi obývali gigantičtí tvorové a kde každý den života navíc znamenal velké vítězství v boji o přežití, zve v lednu a únoru OC Šestka v pražské Ruzyni.

Unikátní výstava s názvem GIGANTI se koná od 22. ledna do 22. února přímo v pasážích obchodního centra a je přístupná zcela zdarma, včetně doprovodného programu. 

Expozice modelů prehistorických zvířat v životní velikosti nabídne návštěvníkům jedinečnou možnost postavit se tváří v tvář některým z největších tvorů, kteří chodili po naší planetě před 10 000 lety. „Některé exempláře jsou skutečně neuvěřitelné. Například Castoroides, velebobr, jehož vzdáleného příbuzného známe jako roztomilé zvířátko, měřil na výšku více než dospělý člověk. Téměř myticky působí i Megatherium, neboli obří pozemní lenochod. Ti dříve dosahovali až velikosti slonů,“ popisuje marketingový manažer OC Šestka Leoš Pajer.
Kromě výpravy do doby ledové čeká na velké i malé návštěvníky také Cesta do pravěku. Ve spolupráci s populárním Muzeem Karla Zemana totiž vznikl i originální doprovodný program výstavy. Každý víkend budou pro děti připraveny speciální tematické workshopy animace a každé sobotní a nedělní odpoledne se mohou těšit na projekci legendární Cesty do pravěku.

Další informace k výstavě GIGANTI v OC Šestka na www.oc-sestka.cz a na www.facebook.com/ocsestka.
Všechny vystavené modely zvířat byly vytvořeny v souladu s nejnovějšími vědeckými poznatky. Při tvorbě této unikátní expozice spojili své síly paleontologové, modeláři a výtvarníci. „Vše působí velice autenticky, každý z necelé desítky modelů je zasazen do scenérie imitující tehdejší životní prostředí daného zvířete,“ dodává Leoš Pajer.
Kromě dobře známých zvířat, jako jsou například mamut nebo jeho věrný souputník srstnatý nosorožec, budou k vidění i ta, o nichž mnozí dosud neslyšeli. Mezi ty patří například obrovský jihoamerický lenochod Megatherium či veledaněk, jehož monumentální paroží mělo rozpětí přes 3 a půl metru. Za pozornost stojí také Dinornis, známější pod názvem pták Moa, největší nelétavý pták historie a předchůdce dnešních pštrosů.
Výstava je po celou dobu konání přístupná zcela zdarma a po dohodě je možná i prohlídka se školeným průvodcem. Pro objednání prohlídky s průvodcem je nutné kontaktovat přímo správu centra na e-mailu: info@oc-sestka.cz.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.