Výrobci vánočních ozdob už znají letošní trendy: Růžová všech odstínů!

Je to až neuvěřitelné! Češi se teprve vzpamatovávají z léta a období dovolených, ale výrobci vánočních ozdob už znají trendy letošní sezóny. Budou jimi především módní růžové barvy všech odstínů. Milovníci přírodních tónů se pro změnu přikloní k oranžové až hnědé a zlatavé, případně i k zelené barvě.

Letošní rok je totiž skutečně specifický a nejinak tomu bude i v oblasti vánočních ozdob. Například ve Vsetíně, kde se na výrobu pravých skleněných ozdob zaměřují už mají jasno! 800 nových vzorů, důraz na módní růžové odstíny i tradiční červené a zlatavé barvy.
Výrobci vánočních ozdob a dalších dekorací žijí minimálně s půlročním předstihem. „Většina lidí vybírá dovolené nebo odpočívá na chatě či u moře, ale výroba ozdob na Vánoce jede už v plném proudu,“ vysvětluje Vlastimil Juřička z Irisy. Léto je tak pro výrobce ozdob vrcholem sezóny během kterého se prakticky nezastaví.
Důvodem jsou především nutné přípravy na nadcházející sezónu i distribuce ozdob do řetězců nebo jejich prezentace na veletrzích. „Zákazníci tak často ocení možnost zakoupit si vánoční propriety s předstihem a Advent si užít alespoň o trochu klidněji. Pozitivně hodnotí i možnost seznámit se s trendy dříve a mít tak šanci plánovat a sladit další dekorace, od výzdoby oken, nákupu odpovídajícího prostírání nebo ubrousků až po doplňky na adventní věnec,“ vysvětluje Vlastimil Juřička a dodává, že letošní Vánoce budou laděny do jemných a decentních barev.
Růžová je IN – i o Vánocích
Dekorace i barevné ladění se rok od roku mění. V posledních letech vánočním barvám vévodila bílá, smetanová až stříbrná a šedá, další rok se nesel ve znamení fialové a krémové barvy. Letošní rok bude opět zcela jiný, a tak se největším módním trendem konce letošního roku stanou jemné růžové tóny.
Růžová bude hitem zejména u mladších lidí, kteří podléhají módním trendům a snaží se jim přizpůsobit i dekoraci, od ozdob až po doplňky jako je výzdoba bytu či prostírání. Růžová barva také pozitivně působí na lidskou psychiku, dodává pocit klidu, bezpečí a uvolnění, což bude po namáhavém Adventu skutečně zapotřebí.
Přírodní barvy v závěsu za růžovou
Milovníci přírodních barev a tónů se více přiklání k oranžovým odstínům, doplněných o barevné tóny hnědé, zlatavé, ale i zelené. Přírodní a decentní oranžová barva tak bude v těsném závěsu za módní růžovou. Předpokládá se, že si ji zamilují spíše starší lidé nebo rodiny s dětmi, které se snaží dětem přiblížit přírodní a přirozené kouzlo Vánoc.
V kurzu stále zůstanou i tradiční oblíbené červené a zlatavé barvy, které společně tvoří ideální kombinaci a dokonale se doplňují.
„Letní“ přípravy na Vánoce – co jste možná nevěděli
Většinu z nás zarazí fakt, že vánoční ozdoby se vyrábí už v době, kdy trávíme léto na dovolené, opalujeme se a ani by nás nenapadlo myslet na Vánoce. Věděli jste ale, co vše je třeba než vznikne vánoční ozdoba?
Pro novou sezónu je zpravidla nutné vyrobit několik desítek nových vzorů a dekorací. Například ve vsetínské společnosti Irisa to letos bylo více než 800 nových dekorací. Zejména pravé skleněné ozdoby se setkávají s širokou poptávkou a tak řada z nich putuje na německý trh, ale i do Velké Británie, za oceán do USA nebo i do oblasti Jižní Ameriky apod.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.