Projekt podporující vzdělání a talent dětí z dětských domovů a pěstounských rodin slaví 15. narozeniny

9. 9. 1999 se narodil ve své době unikátní projekt Dejme šanci dětem – www.sance.cz, který podporuje vzdělání a talent dětí z dětských domovů a pěstounských rodin z celé republiky. Dárcům umožňuje seznámit se s příběhem a přáním konkrétního dítěte a přispět jakoukoliv částkou přímo vybranému dítěti.

Do dnešního dne podpořili dárci 1497 dětí (přání v hodnotě téměř 7,7 mil Kč).
„Důležité je, že projekt Dejme šanci dětem – www.sance.cz podporuje smysluplné aktivity dětí, které jim pomohou i v jejich dalším životě – doplnění vzdělání, zvýšení kvalifikace, kurzy a kroužky, kterým se věnují dlouhodobě a které zvýší jejich sebevědomí a usnadní jim zapojení mezi ostatní děti – věnujeme jim tak dárek na celý život,“ uvádí ředitelka neziskové organizace Spolu dětem Naďa Dittmannová.
Příklady přání:
Patrik, 6 let, logopedické pomůcky
„Když jsem byl malý, tak se maminka o mě nedokázala postarat, a proto jsem přišel ve čtyřech letech do dětského domova. Neuměl jsem mluvit, ani se o sebe postarat. Hodně věcí už jsem se naučil a tety říkají, že jsem Bořek Šikula. Umím hezky vybarvovat omalovánky, umím nakreslit auto a sluníčko, znám všechny barvy, počítám do deseti, hezky skládám puzzle a dobře hraji pexeso. Jenom to mluvení mi ještě moc nejde.“

Marian, 16 let, oblečení a pomůcky na praxi
„Právě jsem byl přijat na učiliště, kde se budu učit kuchařem a číšníkem. Máme v dětském domově málo peněz, a tak bych vás chtěl požádat, zda byste mi nepomohli, abych si mohl koupit kuchařské oblečení, na bílou košili a černé kalhoty.“

„Rádi bychom poděkovali všem dárcům, kteří projekt podporují. Velmi nás těší pomoc mnoha individuálních dárců – někteří přispějí jednorázově, velká část však podporuje projekt pravidelně. Významným dárcem je již několik let společnost BILLA, její podpory si velmi vážíme,“ zmiňuje ředitelka Spolu dětem Naďa Dittmannová.

BILLA spolupracuje s neziskovou organizací Spolu dětem celou řadu mnoho let. Spolu se svými zákazníky podporuje právě znevýhodněné děti z dětských domovů a pěstounských rodin, které nemají tolik možností splnit si svá přání.
Zaměstnanci společnosti BILLA pravidelně vybírají věci na charitativní bazárky, jejichž výtěžek putuje na realizaci projektů Spolu dětem. Na Vánoce BILLA plní přání konkrétních dětí z vybraných dětských domovů.

A jak můžete konkrétní děti podpořit Vy?
– vyberte si na www.sance.cz konkrétní dítě a zašlete mu dar v libovolné výši
– podporujte projekt Dejme šanci dětem pravidelně – Váš dar přidělíme dětem, které na své dárce ještě čekají
– zakoupením nepotravinových výrobků v BILLA Bonus Clubu
– pošlete dárcovskou SMS ve tvaru: DMS SPOLUDETEM na číslo 87777 (Cena dárcovské SMS činí 30 Kč, Spolu dětem o.p.s. obdrží 28,50 Kč)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.