Nasypte si zdraví do jídla

Slyšeli jste někdy o přírodním semínku, které Vám dodá mnohem více vitamínů, energie a dalších prospěšných látek než kdejaké tabletky?

Již v dávné minulosti Aztékové vypozorovali blahodárné účinky rostliny, tedy spíše jejich plodů, malých drobných semínek, které svým vzhledem připomínají mák. Jedná se o semínka šalvěje španělské, domorodými indiány nazývané jako Chia, což v překladu znamená „síla“. Semínka se užívají velmi jednoduše. Prostě se přidají do jakéhokoli jídla podobně jako koření. Nemají však žádnou výraznou chuť a tak jídlo chuťově neovlivňují.

Zajímavostí je, že ačkoli se v podstatě jedná o přísadu, kterou používáte v kuchyni, tato semínka zakoupíte pouze v lékárně. Najdete je zde pod názvem Mike Benexia. Tento přírodní prostředek obsahuje desetkrát více omega 3, než je v porci lososa, patnáctkrát více vlákniny, než je v brokolici, pětkrát více vápníku, než je v mléce, třikrát více železa, než je ve špenátu a je dvakrát silnějším antioxidantem než borůvky. Dále semínka obsahují čtyřiadvacetkrát více hořčíku než banány a v neposlední řadě také čistý protein, tedy zdroj okamžité energie. Vzhledem ke schopnosti vázat na sebe vodu, napomáhají hydratovat organismus. V žaludku ve spojení s vodou se z nich pak stává hydratační gel a navozují tak pocit sytosti.

Přisypáním semínek třeba do jogurtu zaženete hlad na dlouhé hodiny. Určitě se tak uplatní i jako výborný pomocník při každé dietě. Asi nejdůležitější složkou jsou omega 3 mastné kyseliny, protože mají velký vliv na udržení dobrého cholesterolu, přispívají ke správné funkci mozku i cév a jsou zcela nezbytné pro dlouhověkost. Pro každodenní péči o zdraví vám stačí pouze jedna odměrka semínek denně.
Semínka Mike™ Benexia® vám mohou pomoci vyplnit velkou mezeru ve výživě. Pokud neholdujete například špenátu, máte zde ideální způsob, jak jeho výživné složky nahradit. Potravin, které jsou takto zdravé, na světě skutečně moc není, dopřejte si proto tuto jedinečnou možnost. Užívání je naprosto jednoduché, zkrátka každé své jídlo udělejte přisypáním semínek o něco zdravější. Žijte zdravěji, stárněte pomaleji.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.