Nový portál Testovanonadetech.com pomůže rodinám aktivně rozvíjet a vzdělávat děti

Na věčnou otázku, jak dostatečně zabavit malé dítě, rozvíjet jeho schopnosti a současně ho vzdělávat, poskytne nyní odpověď nový internetový portál Testovanonadetech.com.

Jak na rozvoj výtvarného cítění a kreativity, IQ aktivity, ale i recepty na zdravá jídla nebo rady kam vyrazit na výlety. To vše nabídne unikátní portál rodičům a průvodcům dětí předškolního věku. Jeho zahájení symbolicky odstartuje vypuštění lodiček – v sobotu 28. června ve 12 hodin na pražské náplavce.

„Věříme v důležitost hry. Víme, že rodiče nestíhají vyhledávat tipy a často jim chybí inspirace. Na portálu chceme koncentrovat ověřené a zajímavé nápady, jak aktivně, smysluplně a zábavně trávit volný čas s dětmi a jak je podpořit v jejich zvídavosti a rozvoji.“ vysvětluje důvody realizace projektu Petra Panenková, spoluzakladatelka portálu.

Portál Testovanonadetech.com, na svých webových stránkách přinese pravidelné ukázky výtvarných činností, IQ aktivity, foodblog s recepty na zdravá jídla a další tipy na výlety, babyfriendly restaurace, hřiště a kulturní akce pro nejmenší. Pro registrované uživatele budou k dispozici ke stažení i originální šablony.

Za vznikem portálu stojí čtyři ženy, maminky na mateřské dovolené, grafička Jana Hejnicová, keramička a produkční Petra Panenková, foodblogerky Dagmar Slámová a Gabriela Sedláková. „Jako matky máme s podobnými aktivitami bohatou zkušenost, proto věříme, že takto můžeme inspirovat i ostatní. Zkušenost je prostředkem růstu a proto každá další hra a aktivita, kterou dítěti nabídneme, podněcuje jeho kreativitu. Nejlepší recenzí pro naše uživatele může být i to, že veškeré nápady jsou otestované našimi dětmi. Rády bychom, aby se z Testovanonadetech.com stala platforma pro společné sdílení inspirace a dobrých tipů na aktivity s dětmi,“ doplňuje spoluzakladatelka Jana Hejnicová.

Vyplutí na vlny internetu odstartují lodičky na Vltavě

Nový portál, jehož webové stránky jsou již plně k dispozici, o sobě dá vědět opravdu netradičně – v sobotu 28. června na pražské náplavce. „Všechny, kteří by se o tomto projektu chtěli dozvědět více, srdečně zveme na náplavku u Rašínova nábřeží. Ve 12 hodin zde vypustíme symbolicky naši vlajkovou loď – Testovanonadetech.com. A lodičky budou k dispozici pro všechny,“ zve na netypický křest Petra Panenková. Pro rodiny s dětmi bude v místě u železničního mostu připravený doprovodný program. Od 10 hodin zde bude otevřena improvizovaná výtvarná dílna s ukázkami činností našeho portálu a nebude chybět ani malé občerstvení.

Testovanonadetech.com = familly guerilla

Nový portál Testovanonadetech.com se snaží tématiku aktivního přístupu k dětem přiblížit veřejnosti i metodou tzv. familly guerilly, jejímž cílem je povzbudit kolemjdoucí rodiče s dětmi ke společné hře a na omezený čas instaluje přímo ve veřejném prostoru různorodé hry a instalace pro děti.

Kontakt pro bližší informace:
Jana Hejnicová, tel.: 775 728 666
e-mail: info@testovanonadetech.com
www.testovanonadetech.com
www.facebook.com/testovanonadetech

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.