Další z pražských historických budov zpřístupněny veřejnosti

Flow East, developerská společnost vlastnící několik významných historických budov, nově zpřístupňuje veřejnosti šest svých historicky důležitých nemovitostí, a to v rámci programu „Poznej Prahu s Flow East“.

Budovy zahrnuté do programu „Poznej Prahu s Flow East“ budou: Mostecká 12 (15. století); Karlova 48 (13. století); Palác Ericsson (12. století); Richtrův dům (15. století); The Forum na Václavském náměstí 19 (1896) a Hotel Jalta (1959). Těchto šest budov zobrazuje mimořádnou pražskou architektonickou historii od gotiky po socialistický realismus.

Nový program bude mít na starosti Jana Koucká, Heritage Executive (Správce pro památkovou ochranu). Jana vysvětluje myšlenku jako vzdělávací iniciativu pro Pražany všech věkových kategorií: „mnozí z nás jsou obeznámeni s nádhernými městskými památkami, které zdobí Prahu v takové hojnosti,“ řekla Jana Koucká a dodává:

„ale jen málo z nás mělo možnost prozkoumat i menší historické budovy, z nichž některé mají nádherné příběhy, a všechny sehrály svou roli v bohaté městské historii.“

„Poznej Prahu s Flow East“ nabízí dvě možnosti: pro širokou veřejnost bude série několika otevřených dnů, kdy odborní průvodci budou poskytovat výklad, informace a poukazovat na zajímavé prvky každému, kdo bude mít zájem. Pro školy a zájmové skupiny, jako například památkářské asociace, zajistí společnost Flow East individuální prohlídky ve vhodných termínech, a to včetně průvodců, kteří poskytnou informace a rady.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.