V unikátním projektu bydlení pro seniory v Praze chystají Den otevřených dveří

24. dubna se v Rezidenci RoSa vznikající v Praze 8 uskuteční Den otevřených dveří. Komplex bytů s integrovanými službami a s veřejně přístupnými prostory je unikátním a u nás vůbec prvním projektem seniorského bydlení inspirovaným západoevropským modelem. Zájemci se mohou informovat nejen o tom, jak bude zdejší bydlení vypadat, ale dozví se také informace o všech aktivitách, které tu chystají.

Objekt bývalé vojenské ubytovny se mění na jednu z nejmodernějších rezidencí určených pro komfortní a bezpečné bydlení seniorů v České republice.

„ Inspirace přišla hlavně ze zahraničí, kde podobné komplexy úspěšně fungují již mnoho let. Jsem ráda, že bydlení tohoto typu můžeme nyní nabídnout českým seniorům a velmi mne těší zájem, který o náš projekt zaznamenávám“, říká hlavní iniciátorka a jednatelka Rezidence RoSa Anna Ježková. I když první nájemníci se do RoSy budou stěhovat až na konci léta, téměř polovina bytů v rezidenci je již zarezervována.

Byty o velikosti 1+kk až 2+kk, jejichž součástí bude kuchyňská linka a speciálně upravená koupelna, se nachází ve dvou budovách propojených přízemním traktem. Právě zde budou umístěny provozovny služeb – ordinace lékaře, obchod, restaurace, kavárna, kadeřnictví, knihovna, učebna nebo víceúčelový sál. Veškeré prostory a vchody v objektu budou bezbariérové, klienti mohou využívat asistenčních služeb poskytovaných Českým červeným křížem (partnerem projektu) a mají možnost být chráněni elektronickým dohledovým asistentem v podobě náramku.

Výborná je dopravní dostupnost rezidence – v těsné blízkosti je stanice metra C – Kobylisy a zastávky tramvají. V okolí je také dostatek zeleně (např. Park Okrouhlík, Ďáblický háj). Klientem Rezidence RoSa se může stát kdokoliv bez ohledu na věk či místo trvalého bydliště. Ceny měsíčního nájemného začínají na 15 705 Kč. V této ceně je zahrnuto nájemné, stálé asistenční služby, zálohy spotřebované energie, připojení na internet, satelitní příjem na TV, různé aktivity a další – přesný výčet služeb a aktuálně volných bytů najdete na www.rezidencerosa.cz .

Na prohlídku vzorového bytu v rámci Dne otevřených dveří je doporučeno si zarezervovat termín, a to na telefonu 800 800 750.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.