Jarní detox – snadno a jednoduše

Letošní zvláštní zima je pomalu ale jistě na odchodu a začíná konečně přicházet vytoužené jaro. Vedle kouzla jara, teplého počasí a postupného probouzení přírody je nutné probudit a očistit nás samotné.

Asi všichni pociťujeme únavu a vyčerpanost ze zimy, kdy jsme měli málo pohybu, prožili jsme Vánoce a s nimi i konzumaci nejrůznějšího množství pokrmů. Naše tělo se tak logicky zaneslo škodlivinami, které je s jarem potřeba dostat pryč.

Své udělá i změna času, která leckoho z nás dokáže rozhodit. Abychom si jaro užili a nebyli omezeni zdravotními neduhy je vhodná včasná očista organismu, která našemu tělu odlehčí a zase vrátí potřebnou energii a vitalitu.

Aby jaro bylo veselé
Konečně začíná přicházet pozitivní jarní období, budeme moci vyrazit do přírody na túry nebo na kolo, užít si vůně a pestrobarevných květů. Měli bychom být tedy dostatečně natěšeni. Tak proč najednou jarní únava?
Vše souvisí s přírodou i s tím, že se po zimě v našem těle nahromadily škodliviny, které je nyní potřeba dostat z organismu pryč. Právě zanesený organismus nám mnohdy může způsobovat potíže od ospalosti až po deprese.
Právě jaro přináší tolik barev a možných aktivit. Procházky v přírodě, sport, cyklistika, pěstování rostlin a květin nebo třeba později i návštěvy hradů a zámků. Vyrazte tedy ven a do přírody, ovšem abyste si unikátnost tohoto období mohli užít, myslete také na potřebnou jarní očistu. Stačí dodržet jen několik základních rad a uvidíte, že chybějící energie se znovu vrátí.

Jak skoncovat s jarní únavou?
1) Detoxikace zelenou kávou – V našem těle se během zimy nahromadily škodliviny, proto je nejvyšší čas se jich zbavit. A jak jinak, než přírodní cestou. Vyzkoušejte například pití zelené kávy, tedy kávy ze zrn kávovníku, která nebyla pražena ani jinak upravena, a jsou tak bohatá na antioxidanty. Takováto detoxikace těla je vhodná hlavně na konci zimy – začátku jara, aby se všechny škodliviny vyplavily z těla pryč. Detoxikace je zásadní i pro zdárné hubnutí, které je rovněž možné podpořit instantní zelenou kávou s kokosem, která navíc ve vašem těle nabudu svěžest.

2) Správné stravování – O stravování a životosprávě se mluví stále dokola, ale kdo z nás to skutečně dodržuje a ví, co je správné? Pravidelně rozvržená strava do 4 – 6 menších porcí, o polovinu menší večeře než oběd, menší přísun sladkostí zejména odpoledne a večer a především vydatná snídaně. Zkuste tyto tipy dodržovat, přidejte do jídelníčku lehčí jídla, zeleninu, ovoce, ryby nebo kuřecí maso, a uvidíte, jak svěže se začnete cítit.

3) Dodržování pitného režimu – Důležitý je i přísun tekutin v dostatečném množství. Dospělý člověk by během dne měl vypít 2,5 – 3 litry tekutin. Nejvhodnější je pochopitelně voda, minerálky, ale i ovocné nebo zeleninové šťávy či zelené čaje bez cukru. Naopak bychom se měli vyhnout slazeným chemickým nápojům a šťávám.

4) Pravidelné procházky – Čerstvý vzduch je další faktor, který na organismus působí blahodárně. Procházky na čerstvém vzduchu a v přírodě osvěží, dodají energii a hned se nám lépe myslí i pracuje. Navíc jarní příroda představuje tolik důvodů, pro ji vidět. Pouštění draků, procházky se psem nebo s dětmi či sport je jen několik málo z nich.
Užijte si jaro s veškerým kouzlem, které přináší. Detoxikace těla je prvním krokem ke spokojenému prožití teplých měsíců.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.