Veletrh sociálních služeb v Pardubicích

 
V pardubickém AFI Paláci se ve středu 5. března 2014 od 10 do 17 hodin uskuteční veletrh sociálních služeb, který je určen široké veřejnosti. Návštěvníci veletrhu se mohou seznámit s činností poskytovatelů sociálních služeb Pardubického kraje a dozvědět se, jaké služby mohou využít pro sebe či své blízké v případě potřeby.

Veletrh nabízí i pestrý doprovodný program. Vystoupí například herci Miriam Kantorková a Ladislav Županič, zatancují klienti Základní školy a Praktické školy Svítání a další. Zajímavým zážitkem pro mladší generaci bude možnost vyzkoušet si, jak se bude cítit v pokročilejším věku, a to díky simulaci života seniora, včetně jeho běžných neduhů jako jsou sluchová, zraková a pohybová omezení. Patronem projektu se stal Zdeněk Rumpík, herec Východočeského divadla v Pardubicích.

Veletrh nabídne také několik kulinářských zážitků. Tím nejexotičtějším bude ochutnávka občerstvení mongolské kuchyně, k mání budou ale také ochutnávky z chráněných kaváren Výměník a Café Apatyka.

Návštěvníci se mohou dozvědět také o odlišnostech života nevidomých lidí a vozíčkářů a zároveň se přesvědčit, že i s hendikepem se dá žít plnohodnotný život. Třeba obecně prospěšná společnost poskytující rehabilitační služby pro nevidomé a zrakově postižené TyfloServis předvede kousek nazvaný „KINO POTMĚ aneb videostop, jak ho ještě neznáte“. TyfloCentrum, obecně prospěšná společnost poskytující sociální služby pro nevidomé, pak představí komentované interaktivní ukázky ze života svých klientů. Vhodným doplňkem tohoto programu bude i screening očí malých dětí zdarma, díky kterému bude možné zachytit případné budoucí problémy se zrakem a jejich včasné léčení.

„AFI Palác pravidelně poskytuje své prostory charitativním a neziskovým organizacím, aby mohly veřejnosti přiblížit svou práci a pomoci tak lidem, kteří to skutečně potřebují. Proto jsme rádi, že se v našem obchodním centru může uskutečnit akce, která přiblíží život hendikepovaných spoluobčanů, menšin nebo cizinců všem občanům Pardubic a okolí. V rámci veletrhu sociálních služeb se mohou návštěvníci AFI Paláce seznámit s širokým polem působnosti těchto organizací a také se něco přiučit během doprovodného programu, ke kterému patří ještě např. výstava obrázků žen v tíživé situaci, ukázky paličkování a výstava mongolského výtvarného umění,“ láká Jana Michalcová, marketingová manažerka AFI Paláce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.