Svět minerálů najdete na výstavě Mineralia v centru Prahy

Obří ametystové geody, křišťálové drúzy o velikosti až několika metrů, tunová křišťálová koule, úlomek meteoritu, který v roce 2013 poničil ruské město Čeljabinsk, zkamenělý zub mamuta... Procházka Mineralií, s třemi patry na ploše více jak 1 300 m2, největší výstavou a obchodem s minerály nejen v České republice, ale v celé střední Evropě, je vzrušující cestou za poznáním, krásou a dobrodružstvím.

Unikátní sbírka vzácných kamenů a minerálů ze slavných nalezišť ze všech koutů světa nadchne děti i dospělé. Nechybí ani vzácné nálezy z území České republiky, například vysoce kvalitní drahý kámen, pocházející z míst těžby kamene do kaple sv. Václava ve svatovítské katedrále. Brzy se do expozice vrátí také autentický kámen z Měsíce, který si v České republice veřejnost může prohlédnout (a dokonce se jej dotknout) exkluzivně pouze v Mineralii.

Mineralia sídlí ve zrekonstruovaných prostorách v Havlíčkově ulici v centru Prahy, v sousedství Masarykova nádraží, takže je snadno dostupná autem, vlakem i MHD. V suterénu jsou soustředěny unikátní výstavní exponáty. V přízemí mohou návštěvníci obdivovat a také zakoupit jakýkoliv z nepřeberného množství drobnějších i rozměrných kamenů z celého světa, nejrůznějších druhů, barev, tvarů a stáří, včetně kamenů vhodných k masážím. První patro je zaplněno dražšími kameny a originálními šperky, nechybí speciální „VIP zóna“ s nejcennějšími kousky vhodnými jako perspektivní investice. S výběrem ochotně a rád poradí věci znalý personál.

Součástí Mineralie je stylová kavárna s na míru vyrobenými stoly ze zkamenělého dřeva – ideální místo pro odpočinek a občerstvení po prohlídce výstavy a rozlehlého obchodu s minerály, ale i přednášky, módní přehlídky, aukce či koncerty. A také příjemná zastávka třeba při čekání na vlak, protože Masarykovo nádraží je odtud doslova na dohled.

Mineralia je otevřena denně, včetně víkendů, od 10 do 20 hodin. Dům, ve kterém Mineralia sídlí, je vybaven bezbariérovým vstupem a výtahem, bez obav se sem tedy mohou vydat vozíčkáři i maminky s kočárky.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.