Tipy pro Ježíška

Většina z nás zná každoroční předvánoční scénku, kdy se dospělé děti táží svých rodičů a prarodičů, co by si přáli jako vánoční dárek a dostává se jim odpovědí, že nic nechtějí, nic nepotřebují atd. Výsledkem pak často bývají dárky, které vzbuzují rozpaky.

Může to ale být i jinak...

Rada pro seniory
Pokud nechcete skrývat ve skříni několikátý pár nenošených papučí, několik druhů potravních doplňků, které stejně neužíváte, či mobil, který v sobě skrývá tolik funkcí, že se ve většině z nich nedokážete zorientovat, je nejlepším řešením si o dárek přímo, či nenápadně říci.

Rady pro děti a vnoučata


Nenechte se odbýt odpovědí, že vaši blízcí nic nepotřebují. Neuchylujte se k nákupu dárkové sady čehosi, co uspokojí, ale nenadchne. Nesnažte se vykoupit drahým dárkem z výčitky, že se během roku svým blízkým málo věnujete. Opusťte myšlenku, že senior musí nutně jako dárek dostávat věc, když ostatním již běžně dáváte i jste zvyklí dostávat nějaký zážitek nebo aktivitu.

Tipy na vánoční dárky pro seniory
Na dárky, kterými můžeme doplnit nebo nahradit dárky běžné, jsme se zeptali Ivety Luxové ze Senior Help s.r.o.

Zde je několik jejích tipů: zajištění velkého úklidu, který již senioři sami nezvládnou, kurz trénování paměti, počítačový kurz, školné na univerzitě třetího věku, permanentka na vhodnou pohybovou aktivitu, tj. aktivizační činnosti, které přispívají k posílení mentální a fyzické kondice seniorů.

Iveta Luxová pokračuje tím, že např. prostřednictvím Senior Help můžete zajistit seniorům, kteří nemohou docházet na skupinové aktivity, individuální lekce trénování paměti, výuku práce na počítači, výuku chůze s hůlkami Nordic Walking atd. Správným tipem je dobře zvolená kompenzační pomůcka, která seniorům pomůže s problémy se zrakem, sluchem, pamětí atd. Vhodné jsou rovněž různé hry, hlavolamy, které může provozovat celá rodina společně, počítačový program na trénování paměti, hůlky na Nordic Walking, kvalitní zdravotní obuv, předplatné oblíbeného časopisu např. o historii předplatné do divadla atd.

Abyste vybrali ten správný dárek, přemýšlejte průběžně o potřebách a přáních svých blízkých a čtěte mezi řádky.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.