Výlov kaprů ještě není u konce

Letos o kapra u štědrovečerní večeře nepřijdeme. I když ještě všechny výlovy neskončily, prvotní odhady ukazují, že kaprů bude dostatek a poptávku českých zákazníků prodejci bez problémů pokryjí.

„K českým Vánocům neodmyslitelně patří kapr. Nedovedeme si představit, že bychom je zákazníkům nedokázali nabídnout, jsme přeci rybářskou velmocí,“ sděluje Ing. Jan Hůda, Ph.D., předseda Rybářství Třeboň,  a dodává: „Díky příznivému počasí můžeme s výlovy pokračovat až do konce listopadu, kdy budou známa všechna čísla, a budeme moci vyhodnotit letošní sezónu. Prozatím se zdá, že rok 2013 bude průměrný. I přes problémy spojenými s letošními záplavami, to zákazníci nijak nepocítí.“

Víte, že …
… tradiční výrobek jihočeského rybníkářství, Třeboňský kapr, užívá evropskou známku Chráněné zeměpisné označení od roku 2007?
Toto evropské značení umožňuje snadnější orientaci zákazníků v Evropě a bezesporu podtrhuje známou kvalitu jihočeských sladkovodních ryb.

Recept na vánoční stůl

Pivní kapr
Suroviny:
4 porce kapra
0,25 l světlého Českého piva
Olej
Cibule
Sůl
Sladká mletá paprika
Drcený kmín
Pepř
Citron
Pažitka

Postup:
Kapra osolíme, opepříme a pokapaného pivem necháme v chladu asi hodinu odležet. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Na základ dáme porce kapra a zalijeme pivem, přidáme mletou papriku a kmín. Dusíme do měkka. Naservírovaného kapra pokapeme citronem a posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme s bramborem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.