Tip na lehký bramborový salát

Tak jako děti napjatě čekají na Ježíška, dospělí v mnoha rodinách stejně netrpělivě čekají na to, jak se povedl oblíbený bramborový salát. Pokrm, který se stal českou vánoční tradicí, představuje v každé domácnosti originál a existuje v nespočetných variantách. 

Vlastní recept na lehoučký a neodolatelný bramborový salát, který již nebude chybět na vaší štědrovečerní tabuli, připravila pro vyznavače zdravějšího a lehčího stolování Mlékárna Valašské Meziříčí. Zkuste tentokrát vykouzlit tuto štědrovečerní pochoutku s pomocí Bílého jogurtu z Valašska.

Bramborový salát s Bílým jogurtem z Valašska
1 kg brambor
4 vejce uvařené natvrdo
2 větší mrkve
1 – 2 petržele dle chuti
5 sterilovaných okurek
sterilovaný hrášek
2 cibule
2 – 3 lžíce plnotučné hořčice
sůl a pepř dle chuti
Bílý jogurt z Valašska 500g

Brambory omyjte a vložte do hrnce s vodou, uvařte do měkka a nechte vystydnout. Po vychladnutí brambory oloupejte a protlačte přes mřížku na bramborový salát. Vejce uvařte natvrdo. Kořenovou zeleninu očistěte, nakrájejte na stejně velké kousky a rovněž uvařte. Potom vejce zchlaďte a zeleninu nechte okapat. Do mísy postupně přidávejte nakrájenou cibuli (tu po nakrájení můžete přelít vroucí vodou, aby nebyla tak výrazné chuti) a ostatní zeleninu. Zamíchejte a přidejte vajíčka. Ochuťte pepřem, hořčicí a trochu soli dle chuti. Nakonec přidávejte postupně bílý jogurt, který spojí všechny chutě.

Středně tučný jogurt s obsahem tuku 3 % obsahuje živé jogurtové kultury a je držitelem značky kvality Klasa, kterou získávají kvalitní potravinářské a zemědělské výrobky českého původu. Zároveň si vysloužil ocenění „Nejlepší bílý jogurt 2010“ a Bílý jogurt z Valašska 500g se stal Regionální potravinou Zlínského kraje roku 2011. Tento výrobek lze využít v teplé i studené kuchyni, jako součást salátů, dortů, pomazánek a dalších kulinářských specialit.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.