Novoroční předsevzetí – jak na ně

Dáváte si rok co rok předsevzetí, těšíte se, jak je budete plnit, ale po pár týdnech zjišťujete, že se vám jej nedaří dodržovat?

Odkládání na další a další týden nezabírá a po čase se jen dostáváme do zbytečného stresu a depresí, že jsme nevydrželi. Důvodem je nedostatek silné vůle, disciplíny a sebeovládání. Pakliže máte problém vytrvat a bojujete se slabou vůlí, zkuste se obrátit na přírodu. Možná neuvěříte, jak vám dokáže pomoci Bachova květová terapie vycházející z 38 květů, z nichž se získávají esence.


Bachovy esence jsou získávány z květů, které jsou trhány za plného květu a následně při slunném dni ponořeny do čiré vody. Po té, co je výluh z květů připraven je ještě filtrován a konzervován v bio koňaku. Takto je esence hotova a připravena k užívání.
A protože každý problém je vhodné řešit zevnitř, od jeho podstaty, je stejné i užívání esencí. Ty se totiž užívají nakapáním do jakéhokoli nápoje nebo nakapáním přímo do úst.

Jak na silnou vůli, disciplínu a sebeovládání
Proto, abychom dokázali plnit stanovené cíle, je třeba být v celkové harmonii, v emoční i fyzické rovnováze, která výrazně ovlivňuje stav mysli a duše. Tedy i naše soustředění na stanovené cíle a přání.
Pakliže nedokážeme vytrvat, bojujeme se slabou vůlí, máme problémy se sebeovládáním či disciplínou, vždy nám něco chybí. Je tedy třeba chybějící složku doplnit, a jak jinak než přes sílu přírody, která je zakotvena v Bachových květových esencích – Bio-Bachovkách.
S dodržováním a plněním novoročních předsevzetí pomáhají Bio-Bachovy květové esence, které nás podpoří v našem rozhodnutí a pomohou dojít k vytčenému cíli. Dodají nám tak zároveň i vyšší sebevědomí a sebedůvěru, která pramení právě z prvních úspěchů a dodržování stanoveného plánu.
„Při výběru pomocníků z řady Bachových esencí záleží na druhu předsevzetí a na našem konkrétním problému s nedodržováním vytčeného cíle. Můžou nám pomoci tzv. individuální esence – Habr/hornbeam – podporuje silnou vůli, abychom skutečně začali a neodkládali. Hořeček/gentian – pro vytrvání, abychom se nevzdávali při prvním neúspěchu nebo jen malém pokroku. Poupě jírovce/Chestnut bud – abychom se poučili z předchozích pokusů zakončených neúspěchem, abychom se znovu nevrátili do starých zlozvyků. Netýkavka/impatients – pro získání dostatečné trpělivosti, kterou mnozí brzy ztrácejí. Nebo si můžeme vybrat z hotových kombinací, které jsou pro mnohé dostupnější. Nejsme u nich závislý na poradě s odborníkem a jsou k dostání v lékárnách. Můžou být i doplňkem k individuální esenci. Pro toto období jsou nejtypičtější: Štíhlá linie, Detox, Stop-smoke, Koncentrace, Sebedůvěra či Strach,“ vysvětluje odbornice na Bachovu terapii Romana Kotěrová.
Předsevzetí, která si dáváme
A jaká předsevzetí si nejčastěji dáváme? Po období Vánoc hlavně u žen předsevzetí souvisí se štíhlou linií a zdravým životním stylem.
Štíhlá linie
Většinou chceme zhubnout alespoň pár kil, začít se kvalitněji stravovat, dodržovat zdravý životní styl nebo více sportovat. S tímto cílem nám vedle individuálních esencí pomohou i takzvané hotové kombinované Bio-Bachovky. Například esence Štíhlá linie pomáhá přímo s udržením linie, s rozhodnutím zdravě žít a posílením silné vůle. Kombinuje v sobě totiž esence z květů vřesu, sporýše, čekanky, zeměžluče nebo olověnce.
Detox
Se zdravým životním stylem a stravováním souvisí i detoxikace organismu. Nakonec bez správného detoxu je hubnutí téměř bezvýsledné nebo jen krátkodobé. A navíc jsme po Vánocích plni škodlivin ze smažených nebo grilovaných jídel. Právě esence s odpovídajícím názvem Detox bude v této situaci ta pravá. Podpoří celkovou očistu našeho těla a navíc i posiluje naši vnitřní vůli a touhu po změně. A protože jde také o kombinovanou esenci, spojuje v sobě například výluhy z květů řepíku, jabloně, jilmu, olivovníku nebo sporýše.
Přestat kouřit
Další problém, se kterým často bojujeme a často marně, je kouření, respektive snaha o jeho odvykání. Proto je také jedním z našich nejčastějších novoročních předsevzetí. Chuť je ale u mnohých z nás silnější než vůle a tak mnohdy po krátkém omezování se znovu začínáme kouřit v plném rozsahu. Pokud ale skutečně chceme dostát svému předsevzetí, je vhodné vzít na pomoci kombinovanou esenci Stop – Smoke vhodnou pro všechny, kteří chtějí přestat kouřit. Upevňuje totiž jejich rozhodnutí, posiluje vůli a dopomáhá dosažení cíle.
Kam pro květové esence
BIO-Bachovky jsou k dostání jednoduše v lékárnách. Pokud ale máte pocit, že potřebujete detailně poradit a svá přání a pocity zkonzultovat, je vhodnější zajít do Centra harmonie (Vlašská 15, Praha 1). Tam vám jednak poradí při výběru hotových produktů, nabídnou konzultaci, připraví individuální esenci, ale můžete si dopřát i kosmetické či masážní terapie prováděné organickou kosmetikou s obsahem Bachových květů. Navíc se můžete zúčastnit různých školení (terapeut Bachovy terapie, Hormonální jógové terapie pro ženy nebo diabetiky), přijít si zacvičit na pravidelné lekce jógy. A novinkou je Andulační terapie, která pomáhá obnovit proces samoléčby organismu.
Služby Centra harmonie
– Konzultace při výběru vhodných produktů
– Individuální konzultace spojená přípravou osobní esence
– Kosmetické a masážní terapie s organickou kosmetikou na bázi Bachových esencí
– Andulační terapie
– Kurzy (terapeut Bachovy terapie, hormonální jógové terapie pro ženy nebo diabetiky)
„V našem centru přistupujeme k zákazníkům velice individuálně, respektujeme jeho pocity a požadavky. Snažíme se nabídnout komplexní pomoc s cílem být v celkové harmonii. Protože naše fyzická kondice, naše zdraví, fyzické a mentální aktivity a vztahy, jsou odrazem naší psychiky a velice úzce spolu souvisí,“ vysvětluje Romana Kotěrová.
Zharmonizujte se hned na začátku roku a zjistěte, že novoročním předsevzetím je možné dostát a dokonce se jimi pravidelně celý rok řídit. Více na www.bio-bachovky.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.