Aktuální dění v Nadaci Taťány Kuchařové – Krása pomoci

Miss World, topmodelka Taťána Kuchařová se prostřednictvím své Nadace Taťány Kuchařové – Krása pomoci, kterou založila v roce 2008, snaží zlepšit kvalitu života seniorů v České republice. Pro tuto bohulibou myšlenku se jí daří nadchnout a získat další partnery.


V síti parfumerií Marionnaud je v prodeji charitativní plyšový medvídek, dárek, který udělá radost malým i velkým. Z ceny 299 Kč je 200 Kč věnováno Nadaci na podporu dobrovolnických programů pro seniory po celé České republice.  V rámci těchto programů navštěvují dobrovolníci seniory a pomáhají jim například v domácnostech, s nákupy, docházejí za osamělými klienty domovů seniorů či pacienty LDN. Bez nároku na odměnu dávají starým lidem to, co si za peníze nelze koupit – svůj volný čas, pozornost, laskavost a pochopení.
Sbírku ve prospěch Nadace Taťány Kuchařové – Krása pomoci uspořádá mezi vystavovateli na podzimním 32. ročníku veletrhu Antique pořadatelská Asociace starožitníků. Výtěžek půjde prostřednictvím Nadace konkrétně na projekt Terénní pečovatelská služba Charity Šternberk, který seniorům umožňuje žít ve vlastním domácím prostředí.
Nová online prodejní galerie s díly studentů a čerstvých absolventů vysokých uměleckých škol Young Real Art věnuje Nadaci Taťány Kuchařové – Krása pomoci 5 % z každého prodaného obrazu, kupující tak kromě originálního díla získá navíc i dobrý pocit z prospěšného obdarování. 
Vyzkoušet si krásu pomoci může prostřednictvím stejnojmenné nadace každý. Jednorázových i dlouhodobých možností je hned několik. Nejjednodušší je odeslat dárcovskou SMS na číslo 87 777 ve tvaru DMS FONDSENIORU, pro finanční dary v libovolné výši je k dispozici sbírkový účet Fondu seniorů: 1212121212/0100. Veškeré příspěvky ze sbírkového účtu a DMS jdou v plné výši na pomoc potřebným, projekty pro seniory. 
Nadace Taťány Kuchařové – Krása pomoci se soustředí na podporu projektů pro seniory, které jsou vyhledávány zejména s ohledem na jejich kvalitu, regionální potřebnost, dlouhodobost a udržitelnost. Nadace podporuje prověřené projekty, které poskytují moderní sociální služby pro seniory, respektující jejich potřeby, zamezující jejich vyloučení ze společnosti a umožňující jim žít plnohodnotný život v přirozeném prostředí. Podporované projekty jsou zaměřeny na služby osobní asistence a pečovatelské služby, kvalitní aktivizační programy a dobrovolnictví v sociálních zařízeních pro seniory. Nadace je členem Asociace veřejně prospěšných organizací a Asociace nadací Fóra dárců, řídí se Principy etického chování vydaných Asociací nadací Fóra dárců. Je zapojena v projektech Fóra dárců – DMS a darujspravne.cz.
Více informací na: www.krasapomoci.cz

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.