STOH – Poctivé potraviny, které chcete mít v lednici

Máte už dost konvenčních potravin z hypermarketů? Nebaví vás nakupovat výrobky neznámého původu a pochybné kvality? Zavítejte do prodejny STOH.
Jak sám název evokuje, nabízí poctivé farmářské, kvalitní, čerstvé a lokální potravinářské produkty. Velkou část tvoří sortiment malých producentů z Čech i Moravy, najdete tu ovšem i výrobky z ciziny – Itálie, Anglie nebo Skandinávie. Na své si tu přijdou zastánci regionálních produktů a bio kvality, propagátoři zdravé výživy, milovníci masa, ryb, sýrů a uzenin, čerstvé zeleniny… Tedy všichni, kdo chtějí jíst dobře. 


Za projektem stojí Martin Derco, který ke konceptu STOHu říká: „Jsme parta nadšenců, kteří hodlají pro sebe, své blízké a děti vytvořit místo, kde můžeme nalézt potraviny, o jejichž složení, jakosti, zemi původu, období sklizně či zpracování máme naprostý přehled.
Naše dodavatele nevybíráme dle běžných obchodních standardů. Hledáme šikovné a pokorné lidi, kteří milují svou práci, konzumují to, co vypěstují a odchovají, a stále věří, že střídmá dobrá domácí kuchyně prodlužuje spokojené bytí. Stoh naplňuje naší představu o tom, co bychom chtěli mít doma ve spižírně a lednici. Tedy výtečné potraviny, které můžeme podávat svým dětem, přátelům a blízkým.“
V regálech a pultech prodejny koncipované jak jinak než ve farmářském stylu (dřevo, stohy slámy, palety, juta…) nechybí kvalitní mléko, jogurty, sýry, vejce z volného chovu, sezonní zelenina a ovoce, čerstvý kváskový chléb a pečivo, mimořádně široký výběr chlazeného masa a ryb, uzenin a sýrů přímo od farmářů a řezníků z Itálie a Španělska, stáčený rostlinný olej, paštiky, zavařeniny, džemy… Ale i kvalitní zmrzliny, káva, čaje, vína, džusy, sirupy a minerální vody. „Ze sortimentu bych vyzdvihl domácí pečivo od pekařů, kteří svoji práci dělají srdcem, čerstvé ryby a kvalitní chlazené maso,“ doplňuje Martin Derco.
Za povšimnutí stojí míchané směsi koření a těstovin, kuskusu a rýže s mnoha příchutěmi, míchanými v Italii přímo pro STOH. Široký výběr potravin doplňuje výběr premiového doplňkového zboží – kvalitní kuchyňské nádobí a náčiní (Emile Henry, Brita, GreenPan, Cremesso…).
V současnosti je otevřena jako pilotní projekt prodejna v Řitce (hned u sjezdu ze strakonické dálnice – EXIT 14 po levé straně směrem od Prahy). V brzké době bude otevřený e-shop a chystají se i další prodejny. Více informací najdete na www.estoh.cz a na Facebooku https://www.facebook.com/pages/STOH-obchod-plný-potravin.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.