U pojištění on-line láká rychlost a pohodlí z domova

Dvě třetiny Čechů už někdy v minulosti uzavřely nějaký druh pojištění. Nejčastěji si ho dohodli prostřednictvím osobního setkání, a naposledy svou pojistku takto uzavřelo 80 procent lidí. V poslední době se však do popředí dostává i nabídka pojištění on-line (internet a telefon), která je momentálně v České republice druhým nejčastějším způsobem uzavření pojištění.

On-line si pojištění sjednává více než jedna pětina lidí a mezi jeho největší vnímané výhody patří zejména pohodlné uzavření přímo z domu, rychlost a možnost uzavření pojištění kdykoliv během dne. Ačkoli osobní uzavření pojištění je stále nejoblíbenější, lidé postupně začínají sahat i po on-line pojištěních, která jsou v Čechách druhou nejčastější formou pojištění. Za posledních 12 měsíců si on-line pojištění sjednala desetina Čechů a podobný trend můžeme očekávat i v příštích 12 měsících.

Výhody on-line pojištění

Jako největší výhodu on-line uzavření pojistky uváděli respondenti pohodlí domova, které ocenila téměř polovina dotázaných. Lidé uzavírali on-line pojištění i kvůli rychlosti, možnosti uzavřít jej kdykoli a také díky jednoduchosti procesu. Necelá pětina lidí uvádí jako výhodu i možnost uzavření pojistky na poslední chvíli.

Které pojištění nejvíce „letí“ při uzavírání pojištění on-line?

Ochota k uzavření pojištění on-line je nejvyšší u cestovního pojištění, které by si takto dohodla čtvrtina lidí. Naopak nejméně oblíbené pojištění přes on-line je pojištění podnikatelských rizik a pojištění právní ochrany.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.