Pojízdná prodejna plná Regionálních potravin objede česká i moravská města

Nabídka farmářských trhů, letních slavností i místních dožínek se o prázdninách rozšíří o ty nejlepší potraviny z našich regionů. Na čtyřicet oceněných výrobků bude k dostání ve speciální pojízdné prodejně s logem Regionální potravina. Turné po českých a moravských městech zahájí prodejna v pátek 5. července v Českých Budějovicích a zakončí 15. září na Zahradě Čech v Litoměřicích.

Poctivé uzeniny, jogurty z minimlékáren, sýry od farmářů, sladké speciality, 100% mošty či piva z malých pivovarů a mnoho dalších výrobků nabídne prodejna během 32 celodenních zastávek v českých a moravských regionech.

Naváže tak na loňské úspěšné putování, kdy se prodejna s výrobky oceněnými značkou Regionální potravina těšila velké přízni zákazníků. Nabízené produkty bude letos opět možné ochutnat i zakoupit. „Cílem je oslovit co nejvíce spotřebitelů a informovat je o existenci značky. Ochutnávka jim dá jedinečnou možnost se přesvědčit, že značku Regionální potravina dostanou opravdu ty nejlepší potraviny z regionů,“ říká ředitelka odboru komunikace Ministerstva zemědělství Eva Chaloupková.

Pojízdná prodejna navazuje na trend farmářských trhů, kde se sortiment potravin z regionů běžně prodává. Zákazníci díky nákupu přímo od výrobce vědí, odkud nakoupené potraviny pochází, jak se vyrábí a z jakých surovin.

Svou pojízdnou prodejnu mají mnohdy i sami farmáři. Například František Němec z Vysočiny, který získal značku Regionální potravina v roce 2012. S pojízdnou prodejnou Farmy rodiny Němcovy objíždí osm regionů a nabízí především mléčné výrobky z vlastní produkce. „Dnešní farmáři nečekají na zákazníky, až k nim přijdou a nakoupí si přímo ze dvora. To funguje také, ale ne všichni na takový způsob nákupu mají čas. Pojízdná prodejna je proto dobrým doplněním, můžu s ní oslovit jinou skupinu,“ vysvětluje František Němec.

O příjezdu pojízdné prodejny s logem Regionální potravina do jednotlivých regionů budou informovat regionální rádia i inzerce v místních médiích. Kompletní seznam měst a obcí, kam prodejna zavítá, najdete na www.regionalnipotravina.cz či v příloze této tiskové zprávy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.