Nenechte si zkazit léto zažívacími potížemi

Problémy se zažíváním dokážou znepříjemnit život v průběhu celého roku. V létě, čase prázdnin, cestování a dovolených, to platí dvojnásob. To, jakým způsobem tělo potraviny zpracovává, do značné míry ovlivňuje skladba a množství potravin, které konzumujeme, a celkový životní styl.

Současná civilizace vedle nesporných výhod přináší pro zažívací ústrojí i některá negativa – špatné stravovací návyky, nedostatek aktivního pohybu, stres apod., která v důsledku představují ohrožení chronickými střevními záněty (např. ulcerózní kolitida), poruchami pasáže (zácpa-obstipace) či hemeroidy. Správně fungující zažívání přitom nejen zlepšuje celkový zdravotní stav, ale také psychickou pohodu.
Efektivně podpořit správné trávení a vyprazdňování mohou kvalitní doplňky stravy s vysokým obsahem vlákniny. Přírodní cestu nabízí doplněk stravy Hericium Erinaceus s rakytníkovým olejem

– 100 % přírodní přípravek bez chemických a jiných nečistot se zesíleným účinkem a s vysokým obsahem vlákniny.

Hericium Erinaceus – korálovec ježatý je velmi vzácná houba vynikající vysokým obsahem vlákniny, kterou lidský organizmus dokáže využít na správné fungování zažívání a doplnění chybějících látek k běžné stravě. Tradičně se používá při celkové tělesné vyčerpanosti, při neurastenii a u zánětů. Má vysoký obsah bílkovin (v sušině až 31,7 %), draslíku, fosforu a nízký obsah sodíku, obsahuje všechny aminokyseliny důležité pro lidské zdraví, dále polysacharidy a polypeptidy. Podpůrně byl podáván u žaludečních a dvanácterníkových vředů, při zánětech žaludeční sliznice, u rakoviny žaludku, jícnu a tlustého střeva a při léčbě rakoviny děložního krčku. Co však činí korálovec jedinečným, jsou jeho pozitivní účinky na nervovou soustavu. V korálovci obsažené hericenony a erinaciny v těle podporují tvorbu NGF (faktor pro růst nervové tkáně), který ovlivňuje životaschopnost nervové tkáně a podporuje mechanismy přenosu nervových vzruchů, zejména u cholinergních neuronů. Díky těmto vlastnostem je korálovec vhodným podpůrným prostředkem pro osoby trpící Alzheimerovou chorobou a při prevenci tohoto onemocnění.

Také rakytníkový olej patří mezi unikátní přírodní látky. Je mimořádně bohatý na biologicky aktivní složky, takže jako přírodní olej nemá žádnou konkurenci. Obsahuje vitamíny ze skupiny A, C, E, K, B1, B2, B6, P, kyselinu listovou, organické kyseliny, třísloviny a minerální soli. Získává se z bobulí rakytníku řešetlákového a kromě 80 živin (vitaminů, minerálů, aminokyselin, flavonoidů, sterolů) obsahuje esenciální mastné kyseliny omega-3, 6 a 9. Navíc je zdrojem vzácné omega-7 mastné kyseliny, která se v přírodě vyskytuje jen zřídka, v rakytníkovém oleji je obsažena až 40 %! Rakytníkový olej zvyšuje odolnost organizmu, chrání jej před volnými radikály, snižuje pocit bolesti, regeneruje tkáň, blahodárně působí na pružnost a průchodnost cév a srážlivost krve, ale především na sliznici trávicího ústrojí. Stejně tak je rakytníkový olej schopen podporovat správnou funkci žaludku, zažívacího a močového ústrojí.

Optimálně vyvážená kombinace léčivé houby – korálovce ježatého s rakytníkovým olejem příznivě působí na činnost žaludku, žaludeční sliznice, jícnu a tlustého střeva, pomáhá při únavě a stresu, posiluje imunitu a nervový systém.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.